Hello Kitty måste dö

23:11

Fiona är en välutbildad, väluppfostrad kinesisk-amerikanska som vid 28 års ålder fortfarande bor kvar hos föräldrarna. Hennes pappa vill att hon ska gifta sig och skickar ständigt iväg henne på dater. Fiona är dock mer intresserad av att lägga pengarna på Gucciskor än mat till de äktenskapliga barnen.

När hon är på en klinik för plastikkirurgi träffar hon på Sean Killroy – en utav hennes bästa barndomsvänner. Han räddar henne undan giftermål genom att hjälpa Gud lite på traven i hans kretslopp. Ganska snart lär han även upp Fiona.

Fiona är en väldigt spännande karaktär. Hon är uppvuxen i ett traditionellt kinesiskt hem (fast i San Francisco) men är inte förtjust i de kinesiska värderingarna. Hon vill inte alls bli gift, utan bara ha lugn och ro. Hon gör vad hon kan för att revoltera, men ibland behöver man gå längre än man tror.

När jag först läste om den här boken trodde jag att det skulle vara en spännande bok, men det är det inte alls. Istället är den fantastiskt rolig. Något utav det jag uppskattar allra mest är de faktainslag som kommer då och då. Fiona jobbar som jurist, vilket betyder att det dras en del paralleller mellan juridik-världen och Fionas vardagsliv (utanför jobbet alltså). Jag kanske är töntig, men onödigt vetande i böcker är något av det bästa jag vet. Jag får inte bara en berättelse, utan jag får också veta saker som jag aldrig hade tagit reda på själv.

På all denna information jag får kommer då berättelsen. Den är rakt på. Den är hård, rolig och den skäms inte. Jag tyckte den var intressant, eftersom det är en värld jag inte vistas i speciellt ofta (ens i litteraturen). Asiatisk litteratur är ett ganska icke-utforskat område för mig. Det här känns som en ganska lagom hybrid. Lite amerikanskt, men samtidigt lite traditionellt kinesiskt.

Hello Kitty måste dö | Angela S. Choi | Damm Förlag | 2012

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg