Finast i bokhyllan #1

16:24

Imorse när botaniserade runt bland mina böcker tänkte jag att jag har så himla många fina böcker som jag vill visa upp. Därför börjar härmed en liten resa bland mina favoriter i min bokhylla. Det handlar alltså om favoriter rent estetiskt. De kan få vara fruktansvärt dåliga om de vill, men fina är de i alla fall!
Först ut är min favorit av alla böcker jag äger. Jag har aldrig sett den här boken någon annan stans än just hemma hos mig, och därför är det en bok jag är mycket stolt över att äga. Boken heter Rytmen i blodet och är skriven av Jeff Noon. Den är utgiven på Tivoli förlag år 2002. Jag vann den i en utlottning på ett forum jag är medlem på.
Det är lite underligt, men när jag ser på den här boken blir jag varm i hela kroppen för att den är så himla fin och bra. Det är nog den bok som jag är gladast över att ha i min ägo.
Till stor del tänker jag låta bilderna tala för sig själva.

Framsida
Baksida

Texten på den sista bilden hittade jag först idag faktiskt. Det står längst ner på sidan där ISBN-numret står.
Om ni kommer över den här boken vill jag verkligen rekommendera den, för den är fenomenalt bra också! Från början till slut är den helt genombra, och innehåller mängder av fantastiska citat. Se en utav bilderna här ovan till exempel. Såhär börjar den:

"nattklubben / en iskall zombie med stirrande panik, så blir det när nattens vålnader fångas i dagsljuset / tänk på det / det är något särskilt med släckt neon, det gör mig sorgsen, får mig att fundera på vart allt bländande ljus tar vägen / som om det borde ha regnat, som om det alltid borde ha regnat"

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg