Citat från januari, februari, mars

20:53

Här kommer en till sammanfattning, fast över årets tre första månader. På min gamla blogg skrev jag en gång att jag minsann inte har något favoritcitat, eftersom jag aldrig skriver ner eller kommer ihåg några. Bara några månader senare, ungefär vid årsskiftet, kom jag på att det kanske inte var så himla dumt det där med att samla på citat.
Det är inte ofta jag kommer ihåg att skriva ner dem, och det är ännu mer sällan jag kommer ihåg att få med citaten i recensionerna jag skriver. Här kommer därför en liten uppsamling av de citat jag antecknat under årets tre första månader. Tydligen har jag inte fått ihop fler än tre, men de är alla från väldigt läsvärda böcker!

Glashuset, Rachel Caine:
"'Vet du vad?', sa Shane tjugo minuter senare. 'Det skulle kännas mycket bättre att vara tillsammans med dig om du inte betraktade mig som den självklara killen att vända sig till när man behöver hjälp med ett inbrott'" - s. 233

"Michael böjde sig framåt, med händerna lätt knäppta och armbågarna stödda mot knäna. Hans hår såg ut som spunnet guld i lampskenet och ögonen var änglalikt blå. Ingen hade någonsin sett så pålitlig ut som Michael Glas.
Bortsett från att han var död och så, något som Claire måste bita sig i tungan för att inte avslöja i ren panik"
- s. 234
___________________________________________
Jag tror jag älskar dig, Allison Pearson:
"Du valde de vänner du ville ha därför att du hoppades att du skulle kunna bli som dem inte som du. För att förbättra din image gjorde du dig själv mer korkad och mindre snäll. Alltmedan månaderna gick började kohandeln för att höra till kännas lite för tung. Att du måste stänga av en viktig del av dig själv, bara för att du skulle få följa med på en shoppingtur till stan, inte behöva sitta ensam på lunchen, eller för att ha någon att promenera med hem. Nu, mitt bland vänner var du ofta ensammare än du varit innan. Hierarkin hos tjejer var så mycket mer brutal än den hos killar. Killarna slogs om att vinna ute på planen, och därefter duschade de bort ilskan. Tjejerna spelade fulare. För tjejer var det aldrig bara ett spel." - s. 158

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg