Nostalgilitteratur

21:16

När jag rensade min bokhylla igår i ett försök att skjuta upp de uppgifter jag var tvungen att göra stötte jag på tre guldklimpar. Tre guldklimpar som jag läst så många att jag tappat räkningen. Tre guldklimpar som jag tyvärr glömt bort där de stått inträngda i min överfulla pockethylla.
Nu har jag i alla fall återfunnit dessa skatter, och tänkte berätta lite om dem.

Den första, Sanne gatubarn av Mecka Lind handlar om Sanne som bor i Köpenhamn och blir utslängd av sin mamma. När hon egentligen skulle ha gått i skolan måste hon klara sig själv på stadens vinterfrusna gator. Endast 13 år gammal behöver hon oroa sig för hur hon ska skaffa mat till nästan dag och hur hon ska överleva vintern.

Bok nummer två heter Cassie Palmers spöke och är skriven av Vivien Alcock. Cassies mamma påstår att Cassie är ett medum. Men Cassie vill inte vara något medium. Hon vill bara vara en helt vanlig tjej. När hon ska försöka få kontakt med ett spöke för att bevisa för sig själv att hon INTE är ett medium lyckas hon med just det - att få kontakt med ett spöke. Och när hon väl fått kontakt med spöket blir hon inte av med det.

Den tredje boken heter Vem är rädd för Beatie Bow? Den är skriven av Ruth Park och handlar om Abigail. Abigail är väldigt speciell. Hon har inte så mycket vänner. Av misstag råkar hon hamna i en tid hon inte känner igen. En snäll familj tar han om henne, men allt hon kan fokusera på är hur hon ska kunna ta sig tillbaka till sin mamma och sin tid.


De här är alltså några av mina favoritböcker från när jag var yngre. Det syns inte på bilden hur fullkomligt sönderlästa de är, men jag kan lova att det är både hundöron, skavda kanter och vikta pärmar på dessa!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg