Utmaningsinspiration Maj

21:05

Maj månads utmaningen är det Sofie som står för. Hon har valt temat Ungdomslitteratur av svenska författare. En fördel med ungdomslitteratur är att det ofta är lättläst. Snabbt, det händer mycket och är lätt att ta till sig.

Jag tänkte, likt förra månaden, berätta vad jag har läst och vad jag tänker läsa. Den här gången blir det inget "som också finns i min bokhylla", eftersom jag helt sonika inte har någon svensk oläst ungdomslitteratur i min bokhylla. Jag kommer nog behöva göra mig ett besök på biblioteket. Ungdomslitteratur är ju en av mina favoritgenrer, så jag har valt ut tre stycken av mina favoriter som jag läst under vintern/våren (annars hade jag kunnat göra den här listan hur lång som helst).
 
Vad jag har läst 

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag av Sara Ohlsson tog jag även upp på Internationella kvinnodagen. Dock tycker jag att den är värd lite mer plats. Den handlar om Olivia som blivit dumpad av sin pojkvän och sedan skiter i vem och hur många man får hångla med. Denna släpptes även nyligen på pocket, för er som föredrar det formatet!
 
Pojkarna av Jessica Schiefauer vann Augustpriset förra året. Det tycker jag verkligen att den är värd. Kim, Momo och Bella upptäcker hur de under kortare perioder kan förvandlas till killar. Det gör i alla fall Kim helt berusad, och snart har det blivit en drog med ett sånt beroende att hon inte kan sluta.
 
Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo läste jag alldeles nyligen och fastnade totalt. Den handlar om Alicia som tycker att skolan är trist och därför hoppar av och börjar jobba på ett café istället.
 
Vad jag har tänkt och tror är rimligt att jag hinner läsa

Efter att ha läst Lisa Bjärbos Allt jag säger är sant är jag även sugen på att läsa Det är så logiskt alla fattar utom du. Johan har varit hemligt kär i sin tjejkompis i fyra år. Han och Ester har varit kompisar sedan tidernas begynnelse. Han tycker inte att det räcker längre. Och snart står han inte ut med att höra tjatet om Adam längre.
 
Jag vill bara att du gillar mig av Ingrid Olsson handlar om en gymnasieklass där inget har något gemensamt förutom en enda sak: Alla vill bli omtyckta.

Jag tänker faktiskt bara sätta två stycken den här gången. Det börjar kännas av att studenten närmar sig, för skoluppgifterna börjar ta formen av ett berg. Vad planerar ni att läsa?

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg