5 kortrecensioner

21:56

Jag har en hel hög med orecenserade böcker, och om jag skulle skriva riktiga långa recensioner av alla dessa så skulle det ta... tja, enormt lång tid. Därför kommer här fem korta recensioner på temat serier!

Zelda 2: Kampen fortsätter - Lina Neidestam
I det här albumet fortsätter berättelsen om Zelda. Hon börjar på konstskola för att hitta sig själv, men upptäcker att det inte alls passar henne. Zelda är precis som vi lärt känna henne från det första albumet – en feminist fylld av dubbelmoral som är handlöst förälskad i Robert Pattinson. Det är välbekant och igenkänningshumorn är hög. Zelda känns otroligt mycket mer trovärdig än någon überfeminist som följer exakt alla "regler".

Juni - Julia Thorell
Albumet handlar om Juni som vuxit upp i en hippiefamilj. Som vuxen är hon inte alls lika glad över att hennes föräldrar var så orädda för sex och nakenhet, utan känner sig istället skadad och traumatiserad. Jag har lite svårt att se någon som helst mening med den här serien. Skittrist faktiskt. Obegripliga poänger och bara allmänt tråkig.

Hey Princess - Mats Jonsson
Hey Princess är ett självbiografiskt seriealbum som handlar om Jonssons liv under 90-talet. Han berättar om sunkiga studentlägenheter och drömmen om att bli populär och få massor av tjejer. Indiepoparen Mats kan jag verkligen identifiera mig med. Känslan av att vara övergiven och dissad är något som jag tampats med hela min tonår oavsett om jag blivit övergiven eller inte. Känslan är ändå densamma, och det tycker jag om med det här albumet. Jag gillar sånna här lite allvarligare seriealbum - för speciellt roligt som i humoristiskt är det knappast.

Ja till liv! - Liv Strömqvist
Ja till liv! är en ABC-bok där 29 olika ämnen behandlas. Ämnena kan vara allt från Kulturtanter till programledare i TV4 till hur moderaterna dog ut. Den är fylld med politisk satir och humor. Det här kan vara mitt favoritseriealbum typ... någonsin. Fantastiskt roligt och fullständigt klockrent hela tiden.

Mina vackra ögon - Nina Hemmingsson
Mitt första möte med Hemmingsson var genom Jag är din flickvän nu, och jag har älskat henne sedan dess. Hennes enrutingar, som är huvuddelen i den här boken, är fantastiska. På en ruta får hon in en hel berättelse. Den för mig nya bekantskapen Prinsessan och Gemålen är en antirojalistisk satirserie som är också otroligt rolig.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg