Var hittar man eskapismen?

22:01

Jag undrar var all eskapism i min bokhylla har tagit vägen. Bokhyllan brukade vara ett tåg man kunde sätta sig på för att genast bli tagen till en annan plats. Men var är eskapismen när man som bäst behöver den?

Min farfar är för tillfället jättesjuk. Jag menar JÄTTE. Det verkar som att tiden tog honom till sist. Min farfar brukade vara världens bästa (och är fortfarande, även om han inte gör så himla mycket nuförtiden). När jag var liten trodde jag att farfar kunde allt. När jag blev äldre upptäckte jag att det var så - på riktigt. Han har alltid gillat att läsa, och det är nog från honom som jag fått både lästhuvud och läsintresse.

Nåja, hela situationen är helt enkelt ganska sorglig. Och vad läser man nu då? Vad läser man när en kär familjemedlem håller på att dö? Många skulle nog säga inte alls, men för mig är ju läsning terapi. MEN jag behöver hitta den perfekta boken för det här tillfället. Edgar Allan Poe är uteslutet, då min farfar gillade honom. Samma sak med typ... alla klassiker. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann? Nej, ni hör ju.

Den ultimata boken hade sett ut såhär: Ungdomsroman. Fantasy. I en tid/värld som inte är vår. En stackars ungdom som ska rädda hela världen. Inte så tjock, men helt okej om det är en serie. De två sista kriterierna är de viktigaste och de mest omöjliga: Den ska finnas i min bokhylla. Jag ska inte ha läst den tidigare.

Och där sprack det.

Det är nu ni ska komma med tips på böcker som inte står i min bokhylla men som passar in på de andra kriterierna. Oki?

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg