Sammanfattning 2012

22:19

Här kommer sammanfattningen, inte lika tidigt som jag hade tänkt mig. Men bättre sent än aldrig!
Ojojoj, vilket fantastiskt bokår det har varit. Förra året illustrerade jag med diagram – vilket jag tänker göra även i år. Innan brukade jag skriva listor med alla årets lästa böcker, men i år är det så många att det skulle ta en evighet att scrolla igenom. Om ni är nyfikna kan ni ta en titt på min gamla blogg, där jag faktiskt uppdaterat listan med årets lästa böcker!

Tidigare skrev jag att jag under 2012 läst 135 böcker. Jag är ledsen, men jag har utgått med felaktiga uppgifter; När jag räknar böckerna jag läst i år uppgår de faktiskt till 137 stycken!

Innan jag visar upp min fina statistik ska ni få min lista med årets tio bästa! Den kommer här:
1. Revolt - Suzanne Collins
2. Under kupolen - Stephen King
3. Fatta eld - Suzanne Collins
4. Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
5. Divergent - Veronica Roth
6. Guldkompassen - Philip Pullman
7. Den hemliga historien - Donna Tartt
8. Nattens cirkus - Erin Morgenstern
9. Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Eflgren
10. Delirium - Lauren Oliver
Bubblare: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs, Önska bort, önska nytt - Ingrid Olsson, Just kids - Patti Smith, Rör mig inte - Tahereh Mafi.

Så, 2012 läste jag 137 böcker, varav:

Att dela in böcker i genrer är inte helt oproblematiskt. Många av de fantasy-böcker jag läst har även varit ungdomsböcker. De som jag delat in i barnböcker är både bilderböcker och enklare kapitelböcker för barn upp till tolv år.
Författarindelningen såg ut såhär. 60 % kvinnliga författare alltså.
Och när läste jag?
Sommarmånaderna har alltiv varit mina sämsta månader. Speciellt augusti då man lite snabbt ska ta tillvara på de sista sommarlovsveckorna och sedan slungas in i skolan igen. Min bästa månad var april.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg