Det här med bokrea

22:22

Ibland känns det som att jag är precis den enda bokälskaren som fullkomligt skiter i bokrean, ärligt talat alltså. Jag tar en titt varje år, men blir alltid lika besviken. Köper böcker bara för att de är billiga, trots att jag vet att jag aldrig kommer läsa dem. Drömmer om att hitta ett FYND, en bok som jag länge velat ha och som är på rea och jättebillig. Men sanning är att böckerna jag vill ha inte är såååå mycket billigare (åh, är så bortskämd med pocket alltså. Vägrar köpa "dyra" inbundna böcker när jag lika gärna kan vänta på pocketen) och att de billigaste böckerna är skräp. Menar alltså skräp som i att det inte är böcker som intresserar mig och att de kommer stå i min bokhylla i flera år och sedan åka ned i kasse som ska säljas till förmån för barnhem i Lettland.

Jag klickade faktiskt på förhandsbeställ två gånger dock. Romträsket och True grit, 19 spänn per rygg. Sen tänkte jag: "Kommer jag läsa dem? Hur många böcker har jag i bokhyllan? På vilken prioritet kommer dessa böcker komma? Vad kommer jag göra med dessa böcker när de kommer hem till mig?". Först skulle jag pressa in dem i någon bokhylla. Sen skulle jag vänta tills de blir prio ett på min läslista. Och det kommer hända cirka... ALDRIG. Nej, just det.

Den dagen jag gör ett riktigt fynd på bokrean - det vill säga en bok som jag riktigt gärna vill ha till ett snuskigt bra pris - den dagen ska jag fira. Med mousserande allra minst.

(Fast en reabok har jag beställt. Georg Stienhielms Dikter. Jag gillar när jag kan köpa kurslitteratur på bokrean!)

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg