Det här med zombier

12:19

Alltså, jag är ju ganska nybliven zombiefantast och har därmed inte hunnit med så mycket varken filmer eller böcker. Tydligen har det dock visat sig att böcker passar mycket bättre än filmer för mig del. Hittills kan jag inte komma på en enda zombiefilm jag sett och gillat. The Walking Dead tycker jag väldigt mycket om (även om jag vill kräkas lite över att serieskaparna uppenbarligen är helt knäppa när det kommer till genus).

Så tja, det finns fyra återkommande problem med zombiefilmer som gör att det inte fungerar för mig:
1. Zombierna springer (fungerar ibland, men oftast inte)
2. Zombierna tänker (alltså, en tänkande zombie är inte en riktig zombie)
3. VAD GÖR DEN JÄKLA HUMORN I MIN ZOMBIEFILM?!
4. Zombierna är dåligt gjorda och ser inte äkta ut. Här ingår även blod som egentligen bara är vatten med karamellfärg i.

Ovanstående punkter verkar ju fungera bättre i böcker, för jag gillade ju Varma kroppar. Och jag har My Life as a White Trash Zombie har jag stående i bokhyllan och är fortfarande sugen på att läsa. Men jag såg Död snö häromdagen och tyckte verkligen bara att den var så fruktansvärt dålig.

Så, den som kan tipsa om en film som är garanterat fri från alla ovanstående punkter får en cyberkaka.

Förresten, har ni sett trailern till Varma kroppar-filmen? Verkar vara riiiiiktigt dålig, men tänker ändå se den.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg