The Host - filmen

12:22

Jag var och såg förhandsvisningen av The Host i förra veckan och är inte speciellt nöjd. Jag racer-läste hela boken på fyra dagar i veckan innan, så jag hade boken i väldigt färskt minne.

Till att börja med måste man väl komma ihåg att det är fruktansvärt att göra en film av en bok på 600 sidor. Speciellt då boken är rätt långsam och beskriver rätt mycket hur "vardagen" ser ut i grottorna - alltså sådant som inte är lika intressant att se på film. Istället har alla 600 sidor blivit komprimerade till action från första minuten och inte tid att dra ett enda andetag förrän 125 minuter senare när eftertexterna går på. Blir det bra då? Alltså. Nej. Jag är tveksam till om jag ens hade förstått något om jag inte läst boken, för jag tyckte faktiskt att filmen var sjuk osammanhängande. Jag hann inte få någon känsla alls, utan det är liksom bara BAMBAMBAM hela, hela tiden. Jag tycker inte att filmen känns äkta helt enkelt.

Castingen är jag inte heller speciellt nöjd med. Jared (se bild till höger!) är mer Aragorn-typen för mig (fast yngre). Kyle ser i mitt huvud ut som Daryl Dixon. Boyd Holbrook (som alltså spelar Kyle) hade gärna fått spela Ian för mig.

Och (spoiler om man ej läst boken) [den nya Wanda] ser för mig ut som Zoe Kazan. Och Melanie ser ut som hon på omslaget till Resten får du ta reda på själv.

Så tja, jag är inte imponerad, men tackar Forma Books så hemskt mycket för förhandsvisning och goodiebag. Trots att jag blev besviken tycker jag att det är kul att se filmatiseringar av böcker.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg