Boktips: Bonjour Tristesse

12:56

Bonjour Tristesse är en himla liten och fin bok som jag verkligen gillade. Dock tycker jag att det är jättesvårt att skriva något om den. Alltså, språket är ju fint och sådär, men utöver det är jag osäker på exakt VAD det är jag tycker om så mycket med den här boken. Därför blir det ett litet boktips istället!

Boken handlar om 17-åriga Cécile som semestrar med sin pappa på franska Rivieran. Han verkar byta unga älskarinnor lika ofta som en annan byter underbyxor, vilket inte stör Cécile nämnvärt. När han dock hittar någon i sin egen ålder - som han dessutom vill gifta sig med -  är hon inte alls nöjd. Istället gör Cécile allt hon kan för att bli av med den blivande frun.

Plus: Språket i den här alltså! Otroligt fantastiskt. Jag var jättedålig på att anteckna när jag läste den här, men det gör inte så mycket eftersom Sandra aka niotillfem har tagit upp de bästa ställena i ett inlägg.
Minus: Jag kanske borde sluta skriva minusgrejer i de här boktipsen, för jag kommer ju aldrig på något dåligt!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg