Recension: Det händer nu - Sofia Nordin

12:23

Stella är kär i Sigrid. Problemet är bara att det inte är "normalt" för tjejer att gå runt och bli kära i andra tjejer. Och hur vet man egentligen om någon gillar en lika mycket tillbaka? När det handlar en kille-tjej-relation som ingen reflekterar över ens är det ju lättare. Men om Stella skulle visa för Sigrid att Stella är kär i henne måste hon även avslöja den stora hemligheten - att hon är lesbisk.

Jag hade hört så himla mycket bra om den här boken innan, och jag måste säga att den inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, kanske bara mer. Dessutom gillar jag inte alls Stella som karaktär. Jag tycker att hon är störig och känns ytlig.

Men det betyder såklart inte att jag inte gillade den. Jag gillade den faktiskt himla mycket! Det ovanstående stycken är nämligen det enda som jag inte gillade med boken. Sen finns det ju en del grejer som var bra också!

Det som jag tycker är absolut bäst med den är boken är liksom bara det faktum att den existerar. En bok av den här typen behövs verkligen - en bok som visar att: 1. lesbiska inte är farliga, 2. det går att vara lebisk, ingen kommer hata dig, 3. vem som helst kan vara lesbisk.

Jag gillar också att den inte stannar vid att vara svärmerier, utan också behandlar hur det är efter att man blivit ihop. Hur alla runtomkring beter sig när de får veta att man tänder på något annat än dem.

Så ja, det är en så himla, himla fin bok. Jag tycker faktiskt jättemycket om den. Men jag har lite svårt för Stella allså. Jag tycker definitivt att ni ska läsa den!

Det händer nu | Sofia Nordin | 249 s. | Rabén & Sjögren | 2010

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Jag har taggat dig till en utmaning, men ditt deltagande är naturligtvis helt frivilligt. Kolla in det här: http://alkb.se/tag-big-books-aka-tegelstenar

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg