Boktips: Könspolitiska nyckeltexter

12:22Jag har under de senaste veckorna läst sommarkursen Genus, makt och arbete i Sverige 1800-2000. På vår litteraturlista finns Könspolitiska nyckeltexter i två volymer, båda specialskrivna för kursen.

Jag tänker alltid att kurslitteraturen är torr och trist, och att jag aaaaaaldrig frivilligt skulle öppna en kurslitteraturbok för att nöjesläsa. Men tji fick jag! De här böckerna innehåller alltså texter skrivna under 1800-2000-talet, tillsammans med nyskrivna kommentarer till texterna. Allt är otroligt intressant och tydligt.

Jag har lånat dessa på biblioteket, men hade gärna köpt dem om jag hade haft hur mycket pengar som helst (jag önskar nästan att de inte hade funnits på bibliotek så att jag hade köpt dem, för nu kommer det nog tyvärr inte hända). Det är liksom sådana böcker som i alla fall jag vill kunna plocka fram lite då och då bara för att bli påmind om vad jag kämpar för, och hur mycket andra gjort för mig tidigare.

Om du skulle vilja köpa dem går det att göra det antingen en och en, eller i en box. Del I, del II och båda två.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Det kommer en uppföljare som heter Sexualpolitiska nyckeltexter. Kan bli hur bra som helst. En av mina kollegor har skrivit ett av kapitlen i böckerna du just läst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag vet! Jag har haft Klara i kursen, och hon berättade att de höll på med en till bok :)

      Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg