Recension: Virus - Paul McEuen

13:38

Virus
Ingen kan tro sina öron när de får höra att Liam Connor tagit självmord. Självmord - han? Han som verkade trivas så bra i livet, älskade sin familj och att sköta sin stora svampträdgård. När hans arbetskollega Jake och barnbarnet M börjar gräva i saken upptäcker de att han jobbade på något mycket farligt - ett botemedel mot det farligaste biologiska vapen som någonsin konstruerats. Om svampen, med namn Uzumaki, skulle släppas fri skulle hela världen kunna insjukna och dö inom några veckor. Det finns inget sätt att värja sig - och inget botemedel.

De börjar desperat leta efter den lilla kapseln innehållande Uzumaki som tillhört Liam, men de är inte ensamma. Mot sig har de Orchid, som är både smart och har all den nyaste teknologin. De måste få tag på Uzumaki före henne, annars finns risken att hela världen går under.

Biologi står knappast överst på listan över vad som intresserar mig, men kombinationen av biologiska supervapen och pressen att rädda världen gjorde mig otroligt nyfiken på den här boken. Ni vet, vissa saker känner en bara speciellt för utan att riktigt veta varför. Det gör en märkligt upphetsad, och en kan inte sätta fingret riktigt på vad det är som är så spännande med det här som en inte hade sett åt i vanliga fall. Så är fallet med den här boken för mig.

Även om den där oförklarliga upphetsningen försvann efter ett tag , så tyckte jag ändå att boken var väldigt spännande. Det var bara det att den där tjusningen jag kände innan jag började läsa boken inte riktigt höll sig kvar. Men jag är inte besviken.

Något som jag dock tyckte var lite jobbigt med att läsa den här boken är att det känns som att författaren förutsätter vissa biologiska kunskaper, om till exempel svampar och hur de fungerar. I vissa tankegångar förstod jag rent ut sagt ingenting. Dock lärde jag mig ganska snart att hoppa över de bitar som enbart förvirrade mig. Jag kan tänka mig att för de som kan det här bättre än jag och förstår kan det vara jätteroligt att läsa, men för mig betydde det liksom ingenting. Det hade lika gärna kunna varit skrivet på annat språk, så lite förstod jag. Dock hade dessa stycken inte speciellt stor påverkan på den stora berättelsen. De invecklade förklaringarna var liksom inte viktiga för helheten, så det fungerade rätt så bra ändå tycker jag.


Virus | Paul McEuen | 357 s. | Bazar Förlag | 2013

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg