Annas bokiga bekännelser

22:44

Jag blev taggad av Vargnatt att göra den här taggen, så jag kör på!

Regler:
Själva meningen med ”bokiga bekännelser” är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av – glöm bara inte att namnge inlägget som ”‘ditt namn’ bokiga bekännelser”. När man väl har ”bekänt” så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte.
__________________________________________________________________________________

1. Jag hade tyckt att det varit skittråkigt att läsa litteraturvetenskap, om det inte hade gått att välja barn- och ungdomslitteratur som fördjupningsämne. Allvarligt talat, när jag tittade på de andra fördjupningsämnena dog jag lite av tristess. Barn- och ungdomslitteratur ftw!

2. En utav mina favoritböcker när jag var yngre var en historisk roman utgiven av Harlequin, och handlade om en tjej som blev tillfångatagen av pirater och våldtagen av piratkaptenen. Jag kan knappast ha varit mer än elva år gammal, men läste den säkert en fyra, fem gånger. Den boken har även präglat min syn på alla Harlequin-böcker, och är antagligen anledningen till varför jag tror att alla Harlequin-böcker handlar om romantik (hon blir ju alltså kär i den här piratkaptenen, så klart) och är sliskiga.

3. Min pappa har en gång skällt på mig för att jag haft för mycket böcker i väskan (12 stycken). Han städade ur min väska, och fick därmed förklaringen till varför jag så ofta klagade på ont i ryggen/axlarna.

4. Jag läser sällan böcker med fula omslag, eftersom jag inte kan låta bli att tycka att det fruktansvärt tråkigt att läsa fula böcker. Detta gäller tyvärr även fula hemsidor/bloggar. Kan inte uppehålla mig någon längre stund, trots att innehållet faktiskt är bra.

5. När jag läser böcker på svenska, vars originalspråk är engelska, kan jag sällan låta bli att i huvudet översätta vissa uttryck till engelska och fundera på hur det lät i originaltexten.

Jag taggaaaaaar: Carro, Anna, Elina, Nellon och en till Anna

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Haha jag kan tänka mig att du hade ont i ryggen med 12 böcker i väskan! :) Kul att du svarade :)

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg