Nytt i bokhyllan

12:09

Nu är det så himla länge sedan jag postade ett sånt här inlägg, så jag minns inte ens alla böcker jag fått. Här kommer i alla fall lite av de böcker som flyttat in hos mig de absolut senaste veckorna. Mest är det recensionsexemplar, men två av böckerna har jag köpt själv.

Tre av böckerna fick inga egna bilder, så jag börjar väl med dem. Det är de tre nedersta böckerna i min hög.

Bit inte ihop! är ett recensionsexemplar från Ordfront. Den har jag redan börjat läsa, och jag gillar den mycket! Den handlar om hur en som kvinna kan kämpa emot förtryck och för sina rättigheter på jobbet. Otroligt viktig och bra bok, tycker jag.

Avgrundens änglar är också ett recensionsexemplar. Den här gången från BonnierCarlsen. Jag har läst Magnus Nordins Djävulens märke, och var inte helt såld. Så vi får väl se vad jag tycker om den här.

The Unofficial Harry Potter Cookbook är inte ett recex, utan den har jag köpt själv. Har inte provat att laga något ur än, men tycker att det är himla tråkigt att det inte är några bilder. Nåja, kommer uttala mig om den här lite närmare när jag provat några recept!


Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet beställde jag ett recex på så snart jag kom hem från Release me i onsdags. Linn Spross var nämligen en av de författare som blev intervjuad, och jag fastnade direkt för henne och blev otroligt intresserad av hennes bok. I skrivande stund har jag inte börjat läsa än, men planerar att göra det idag (skrivs alltså fredag 30/8, men pga spridning av inlägg får ni inte läsa förrän söndag 1/9). Är mycket pepp!

Varelserna är också ett recensionsexemplar, från Berghs förlag. Och en till Magnus Nordin-bok. Här fastnade jag för omslaget, och att det är en zombiebok för lite yngre (9-12 år står det på hemsidan). 


Och självklart är Katniss med på exakt ALLT (okej, inte saker som innefattar bad/dusch) som händer i det här hemmet, så hon fick också vara med på ett hörn.

Kodnamn Verity är recex från Gilla Böcker. Den hade jag med mig på min semester, men det blev inte av att jag läste den. Var jättepepp innan jag åkte. Nu har peppen svalnat lite av oförklarlig anledning... Men tänkte ta itu med den snart.

Across the Universe - som jag dreglat över den här boken alltså. Inte nog med att den har snott namnet från en fantastisk Beatles-låt, omslaget är också dödligt snyggt. Och någon gång ska jag ju bli en sån där person som läser böcker på engelska. Kommer hända vilken dag som helst.


Är du sugen på att läsa någon av böckerna?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Visst är det alltid trevligt med nyheter till bokhyllan?

    SvaraRadera
  2. Across the Universe har jag velat läsa länge! Så den är jag avis på!

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg