Lista

11:18

Jag lånade en lista av Alekzandra.

Favoritgenre: Fantasy/Sci-fi, mest dystopier och för ungdomar/YA

Favoritbokhandel: Här vill jag allra allra helst svara Hallongrottan. Det var tamejfasen världens bästa irl-bokhandel. Volontärade där förrförra sommaren och älskade att sitta i fönstret och läsa eller botanisera bland böckerna och spela Raymond & Maria och dricka te när det inte var några kunder där.

Senast köpta inbundna bok: Läs mig – sluka mig (Kristin Hallbarg). 10 spänn på second hand-butiken hos mig.

Favoritbibliotek: Dieselverkstaden! Det är rätt tunt med klassiker och romaner tycker jag, med knökfullt med rock- och filmbiografier.

Favoritplats att läsa (i hemmet): Soffan! För några månader sedan skulle jag ha svarat sängen, men i vårt sovrum finns ingen plats för något sängbord – med andra ord ingen plats att ställa en mugg te eller varm choklad på. Vilket behövs just nu. Men jag önskar mig innerligt en fåtölj.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): TÅG! Alltså älskar att åka tåg! Och buss! Älskar att färdas medan jag läser. Bil fungerar också bra om alla andra är tysta.

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Tystnad. Alternativt rälsdunk. Alternativt kattkurr.

Bästa lässnackset: Turkisk peppar! Eftersom det räcker länge och inte tar så mycket fokus att äta.

Bästa läsdrycken: Te och böcker passar ju som hand i handske. Klart det ska vara te.

När på dygnet läser du helst: Jämt, alltid och hela tiden. Helst.

Bästa bakfylleläsningen: När jag är bakfull spelar jag GTA V eller Sims. Inte läser.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Inget som är jättetungt. Är till exempel helt inkapabel till att läsa något som har med skolan att göra när jag åker kollektivtrafik.

En bok du läst på sistone som inte var så bra: Har inte läst en endaste dålig bok sen januari typ. Är dålig på att läsa dåliga böcker. Men Underjordarna har jag inte tagit mig igenom än, utan lagt på is, så den får väl vara med här då.

Boken/böckerna du läser nu: Onda flickor av Alex Marwood

En bok du inte läst klart: Både Underjordarna och Sagoberättaren har jag börjat på under december, men inte läst klart. Har dock inte kommit så himla långt än.

En författare du beundrar: Joyce Carol Oates. Älskar henne. Fattar inte hur hon kan ha skrivit så sjukt många böcker, och fortfarande så många bra. Har ju dock inte läst alla pga omöjligt. Hennes böcker är som befolkningen i Kina. Om en skulle ställa upp dem på rad skulle den aldrig ta slut för att det kommer nya hela tiden. Gör nästan att jag tycker om henne ännu mer.

Den bästa boken du läst det här året: Åh, hatar att ranka. Men här finns de böcker som jag gillat extra mycket under året.
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Du är taggad i min blogg :) http://bokraden.blogspot.se/2013/12/tag-35-bokrelaterade-fragor-om-2013.html

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg