And I was dancing the whole way home

08:24

Alltså, det här är nog mest en kärleksförklaring mer än något annat. Varje gång efter att jag varit skolan just nu vill jag dansa hela vägen hem. Det får mig att tänka ännu mer att jag vill göra exakt det här i resten av hela mitt jäkla liv och att jag ska doktorera och stanna exakt här för alltid. Jag älskar att lärare och kursare och BÖCKER får mig att känna såhär. Det är så fantastiskt att få vara nördig, att referera till saker och att andra fattar referenserna. Att kunna diskutera utan att behöva förklara ämnet, att folk förstår vad en menar.


Jag läser alltså Kandidatkursen i Litteraturvetenskap med Barnlitteraturens estetik som huvudämne. Och jag älskar det. Så himla mycket. 

Rubrikreferens
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

3 kommentarer

  1. Det verkar vara en helt underbar kurs! Jag har hittat en som heter "Litteraturvetenskap, kreativt skrivande, barn och ungdom" som jag ska söka i höst. För mig är det så mycket bra i samma kurs som det kan bli, typ.

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg