Bokbloggsjerka 7 - 10 mars

13:28

Såhär lyder dagens fråga hos Annika:

Vilken bok kommer aldrig finnas i din bokhylla?

Hm, det är svårt att säga att just den och den boken kommer aldrig finnas, men jag skulle nog säga att böcker som förespråkar rasistiska/sexistiska/osv åsikter inte hör hemma hos mig. Annars vet jag inte riktigt.

__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

17 kommentarer

 1. Jag är nog öppen för det också. Vill ju veta hur de, som har såna åsikter, tänker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kopierar bara vad jag skrev till Carro här under:

   Hum, jag är väl rätt mycket så att jag inte VILL förstå. Jag har ingen lust att förstå, för jag tycker de är idioter. Jag skäms inte ett dugg över att tycka det. Visst skulle det kanske hända att jag läste en sådan bok för att inte censurera historien för mig själv, men alltså. Nä, i min bokhylla skulle de inte få stå, för i min bokhylla får bara BRA böcker stå! Jag får censurera min egen bokhylla, och gör det gärna. MYCKET. Älskar tanken på en PK-bokhylla, även om det skulle vara stört omöjligt.

   Radera
 2. Nej, sådana böcker klarar man sig bra utan.

  SvaraRadera
 3. Nej, det har du ju rätt i. Jag är nog inte ens medveten om att det finns sådana böcker.

  SvaraRadera
 4. Nej, inget jag skulle aktivt köpa. Möjligen läsa för att försöka bemöta åsikterna då.

  SvaraRadera
 5. I så fall har jag ett tips: undvik Raymond Chandler! "Hårdkokt deckare" är bara en omskrivning för "sexistisk skit".

  SvaraRadera
 6. Frågan var svår och det är inte lätt att säga vad som aldrig skulle hamna i hyllan.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med Boklysten, jag brukar ibland läsa för att försöka förstå (även om det ibland är totalt omöjligt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hum, jag är väl rätt mycket så att jag inte VILL förstå. Jag har ingen lust att förstå, för jag tycker de är idioter. Jag skäms inte ett dugg över att tycka det. Visst skulle det kanske hända att jag läste en sådan bok för att inte censurera historien för mig själv, men alltså. Nä, i min bokhylla skulle de inte få stå, för i min bokhylla får bara BRA böcker stå! Jag får censurera min egen bokhylla, och gör det gärna. MYCKET. Älskar tanken på en PK-bokhylla, även om det skulle vara stört omöjligt.

   Radera
 8. Svår fråga men rolig, rasistiska böcker gillar jag absolut inte det.
  Mia

  SvaraRadera
 9. Håller med, sådana böcker vill inte heller jag ha i min hylla!

  SvaraRadera
 10. Det stämmer för mig med!

  SvaraRadera
 11. Helt lätt var det inte att besvara veckans jerka! Nog mer specifika författare som aldrig kommer få bo i mina bokhyllor!

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg