Dag 05 – En bok som gör dig glad

08:00

Okej, nu har det gått typ tusen år sedan jag postade dag 4, men här kommer i alla fall dag 5! Jag tyckte att den här var jättesvår att svara på. Liksom vad då "gör mig glad". Jag blir glad av BÖCKER. Jag blir ju förstås mindre glad av böcker som förmedlar åsikter jag ogillar eller reproducerar stereotyper. Men här går det alltså ut på att välja EN bok som gör mig GLAD.

Jag tror ändå att jag måste välja Engelsforstrilogin. Egentligen är det inte bara själva böckerna som gör mig glad, utan kanske ännu mer hela grejen som bildats runt dem. Jag tycker de är så himla bra och vettiga ur genusvinkel att jag blir glad över att ungdomar verkligen tagit till sig dem. Plus att jag tycker att Mats och Sara är så himla trevliga och vettiga.


__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg