Kvinnodagsläsning

08:08

Precis som jag gjort de två senaste åren (2013, 2012) tänker jag även i år tipsa om lite böcker som ni kan passa på att läsa idag när det är kvinnodagen och allt!

Vår kamp är en novellsamling som Mix Förlag släppt inför kvinnodagen. Det är alltså ett gäng feministisk noveller skrivna av olika svenska författare. Ärligt talat har jag bara hunnit läsa Jaguar av Julia Svanberg än så länge, men jag tycker att initiativet är så himla bra att jag tipsar ändå! Det bästa av allt är att om en inte vill läsa så många noveller går de dessutom att köpa styckvis. Jag tycker att Jaguar var fullkomligt fantastisk, som om ni bara ska köpa en, köp den! Dessutom: Om ni ännu inte är övertygade feminister kan ni läsa författarnas svar på varför de är feminister här.

Under stjärnor av glas handlar om Cordelia och hennes väninna som jobbar som skådespelerskor i 1800-talets London. De inser dock att de blivit alldeles för gamla för skådespelandet och bestämmer sig för att starta ett eget företag. Det är ju givetvis otroligt kontroversiellt, men deras affärer går riktigt bra. Så bra att de till och med snart kan byta upp sig från sin lilla källarvåning till ett hus!

Min mormor hälsar och säger förlåt hoppas jag verkligen att ingen missat! Jag hypar den här inför typ alla jag träffar, för jag gillade den så himla mycket. Boken är inte klockren att ta upp på en sån här lista, men jag är så himla glad över att Backman har skapat den fina karaktären Elsa. Elsa är sju år, en besserwisser som gillar Harry Potter och som har rejält med skinn på näsan. Hon är kaxig och målmedveten och det är fullkomligt omöjligt att inte älska henne.

Vad jag själv ska göra? Jag ska fortsätta varva Vår kamp med Prodigy innan jag ska bege mig in till stan för att äta tårta med F! för att fira att det är fler än jag som vill vara medlem i detta fantastiska parti. Efter det tänker jag vandra med alla andra tårtfirare till Mariatorget och demonstrera för makten över våra liv! Alltså, feminism ger mig en varm lyckoklump i magen och att vara feminist är som att hitta hem. Det är bland det finaste jag vet i livet.

Hur firar ni internationella kvinnodagen?
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg