Recension: Avgrundens änglar - Magnus Nordin

07:46

Goodreads
Den här boken har jag haft stående i min bokhylla sedan i höstas när den kom, men jag har inte riktigt kommit mig för att läsa den. Jag och Magnus Nordin har inte direkt någon superbra relation. Jag vill hemskt gärna gilla hans böcker mycket mer än jag gör, för idéerna är liksom bra.

Avgrundens änglar handlar om tre ungdomar och en lärare som bestämt sig för att ta lagen i egna händer och sätta dit män som groomar - dvs raggar på unga tjejer på internet och låtsas att de är någon annan.

Så tar de fast en man, tar honom till en övergivet mentalsjukhus och läraren tappar kontrollen. Hon gör mannen så illa att han dör och hon hamnar i fängelse. De tre ungdomar fortsätter nysta själva. Varför blev hon egentligen så upprörd av det han sa? Snart är de inblandade i något som är mycket farligare än de hade tänkt sig. Så farligt att någon vill tysta dem helt.

Den här boken låter ju hemskt spännande, och det är den också. Men jag tycker också att det är något med dialogerna i den här boken som gör att de känns så himla krystade. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det är bara något som inte känns helt rätt. Det är inget fel på det språk ungdomarna pratar - tvärtom tycker jag att Nordin fångat slang och sånt riktigt bra. Men något är fel.

I övrigt tycker jag att boken håller bra tempo - rätt högt, vilket jag gillar. Berättelsen trappas upp oerhört snabbt, men om en som jag är en otålig läsare (som dessutom var i en lässvacka och behövde action) så är det perfekt. Den passar utmärkt om en vill ha lite slö läsning en regnig höstdag!

« Avgrundens änglar | Magnus Nordin | 283 s. | BonnierCarlsen | 2013 »

__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg