övrigt

Påminnelse + viktigt meddelande

23:57

Till att börja med vill jag påminna er om tävlingen som det bara är två dagar kvar att delta i! (update: nej, det är inte bara två dagar. Jag har inte koll på dagarna, obviously. Fram till den sista, alltså på lördag, går det att delta!)


Sen vill jag också bara meddela att det även i fortsättningen kommer bli väldigt tyst här. Den här våren har på flera sätt varit väldigt påfrestande för mig, och det har liksom fått allt att rinna över just nu (när allt det jobbiga är klart). Vilket även sammanfaller med att min fina sambo är hemma från Östersund i lite drygt två veckor. Så därför blir det bloggpaus. På obestämd tid, eftersom jag verkligen inte har lust eller ork att blogga just nu och inte vet när jag kommer ha det.

Så länge hittar ni mig på instagram, där jag heter svartlava, eller på goodreads. Kommer givetvis fortsätta uppdatera med vad jag läser här (under Läst 2014-fliken), men även utmaningar kommer bli satta på paus.

citat

23:27

Jag tänker inte be om ursäkt. Jag tänker inte ångra någonting. Jag ska borra ner mig i jorden och rycka upp orättvisorna och slita sönder dem med mina bara händer. Jag vill att Anderson ska frukta mig och be om nåd och jag ska säga nej, ingen nåd för dig. Aldrig för dig. 
 Sätt mig i brand (Tahereh Mafi), s. 274 

__________________________________________________________________________________

Lauren Oliver

Ten Books About Friendship

08:10

Okej, helgen är slut, back to blogging. Lika bra att börja veckan (ja, jag vet att den började igår egentligen... Men min vecka börjar inte förrän idag, okej?) med Top Ten Tuesday! Veckans tema är böcker om vänskap! Jag tycker det är ett svårt tema, eftersom... tja, det är ganska flytande. Vänskap hittas väl i princip i alla böcker, eller? Alltså, finns det böcker som bara handlar om vänskap? Jag har valt ut sex stycken böcker där vänskap är en viktig del i berättelsen, men kanske inte nödvändigtvis huvudtemat liksom.

 1. Mördarens apa, Jakob Wegelius
  Eftersom jag läser den här just nu och den är SÅ FIN får den vara med. Sally Jones är liksom världens finaste vän, och de människor som hon stöter på som är snälla är också typ världens finaste. Jag har dock inte läst klart den än, men jag har läst tillräckligt mycket för att ge ett utlåtande om den i alla fall!

 2. Panic, Lauren Oliver
  Alltså, jag älskar ju Lauren Oliver, men i Panic tycker jag att hon överträffar sig själv. Och karaktärerna i den här boken - alltså jag älskar dem.

 3. Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet, Linn Spross
  Jag blev förälskad i den här boken redan innan jag läste den, och det blev inte bättre av att jag faktiskt tog mig igenom den också. Relationen mellan Hanna och Imagine är intensiv, helt fantastisk och superjobbig. Den är på det där sättet så jag är ledsen att jag aldrig upplevt det, men samtidigt glad att jag inte behövt ta mig igenom det.

 4. Wallflower, Stephen Chbosky
  Den här är så given på den här listan att jag inte ens vet hur jag ska motivera den. Den handlar liksom om vad vänskap gör för en. Och allt med den hör liksom handlar om vänskap. Tycker alla borde läsa den.

 5. Mannen som föll i glömska, Mia Ajvide
  Okej, om Wallflower är klockren på den här listan är den här inte riktigt lika klockren. Men jag skulle ändå säga att den är relevant! Den handlar om Jack, som ingen verkar kunna komma ihåg. Alltså kan han inte ha några som helst relationer, och handlar väl därmed mer om avsaknaden av vänskap. Men intressant bok och koncept! Tror jag ska bläddra igenom den här lite snart igen, för jag vill minnas att jag gillade den väldigt mycket!

 6. Jag går dit du går, Nina LaCour
  Det är så tråkigt med bra böcker som jag glömmer att recensera, vilket är fallet med den här. Caitlins bästa vän tar livet av sig, och nu måste Caitlin helt själv lära sig att hantera det här livet som hon skulle ha delat med Ingrid. Sorgligt och fint.

__________________________________________________________________________________

övrigt

Vinn Stad av glas!

14:50

Tävlingen är avslutad!

Jag har råkat få två ex för mycket av Stad av Glas, del tre i Mortal Instruments-serien, och tänkte därför att det vore fint att fira min första lediga fredag på tusen år med en liten tävling! Två personer vinner alltså ett ex av Stad av glas!


För att vara med:
1. Svara på frågan: Vilken förlag ger ut serien på svenska? Svara i en kommentar. Kommentaren kommer inte publiceras förrän tävlingen är avslutad. 
2. Var noga med att se till så att jag har någon form av kontaktuppgifter till dig! Antingen blogg eller mejl eller så. 
3. Extra lotter fås för reblog eller tweet. Endast en extra per person - du får alltså inte fler lotter om du både bloggar och twittrar om det. 
4. Tävlingen avslutas den 31 maj kl 23:59.

Trevlig helg och may the odds be ever in your favor!

Legendtrilogin

TBR

21:44

Okej, jag var kanske lite snabb med att lova blogginlägg, för det kommer förmodligen bli lika tomt den här helgen som förra... Jag är helt enkelt (givetvis) fullständigt utmattad. Har fortfarande lite svårt att greppa att jag kunde komma hem från jobbet och göra ingenting idag. Känner fortfarande stressen som inte riktigt vill lämna kroppen, men har tvingat mig själv att ligga i soffan och läsa i nästan två timmar. SÅ SKÖNT. Kan inte ens beskriva hur fantastiskt det känns, samtidigt som jag fortfarande känner mig gråtfärdig av stress... Nåja, under helgen ska jag vila upp mig i alla fall! Och jag har en helt grym TBR-pile just nu, så den tänkte jag ta och visa upp.

Såhär ser den ut: 1. Mördarens apa av Jakob Wegelius - SÅ. SNYGG. BOK. Dör lite. Är obeskrivligt pepp.
 2. Make it stort av Emmy Abrahamsson - Är faktiskt rätt pepp på den här. Var egentligen inte speciellt pepp innan jag fått hem den (därför jag segat med att beställa recex också), men nu känner jag att den här kommer bli perfekt läsning för mig just nu.
 3. Sätt mig i brand av Tahereh Mafi - Den här har jag längtat efter jättelänge, så hoppashoppashoppas att den är bra!
 4. Djävulens pentagram av Björn B. Jakobsson - Jag hoppas att den här är RIKTIGT JÄKLA LÄSKIG för det känns verkligen som att jag behöver det just nu. En riktigt ordentlig urladdning.
 5. Stad av glas av Cassandra Clare - Ärligt talat är det här den jag är minst pepp på i den här högen, men hoppas på att orka uppbåda lite pepp så jag hinner läsa den innan maj är slut.
För övrigt har jag ju även Allegiant liggande halvläst. Just nu orkar jag inte riktigt med Tris som huvudperson. Känner mig riktigt trött på berättelsen, men tror att det snarare handlar om att jag parallell-läst den samtidigt som jag skrivit uppsats än att jag är trött på själva berättelsen egentligen. Det knäppa är att jag inte känner mig ett dugg trött på Legendtrilogin, som jag faktiskt skrivit om i flera veckor. Snarare tvärtom - det känns som att jag bara gillar den mer och mer. Och Day ligger mig lite extra varmt om hjärtat (dessvärre tror jag att det märks i uppsatsen att jag gillar Day mer och tycker att han är en mycket mer intressant karaktär än June... För jag tror jag har ägnat mer tid åt att analysera honom än June).

Ni som läst Legend: Jag tror stenhårt på att de flesta favoriserar en av de två. Vilken är DIN favorit av Day och June, och varför?


__________________________________________________________________________________

övrigt

Klar

14:12

Skickade just följande mejl:

Hej Magnus!
Här kommer min färdiga uppsats.
Bifogad fil: AnnaLagerqvist-KAND-VT14.pdf
Om jag dog? Japp. Så jävla mycket. Sitter här med fjärilar (fast känns mer som drakar) i magen och är så jävla nöjd med mig själv. JAG har skrivit en hel jäkla kandidatuppsats. Fy fan vad jag är duktig. Nu ska jag bada badkar och läsa Annie. Sen ska jag BLOGGA pga har inte gjort det på en halv miljon år.

Pusshej, nu ses vi snart ordentligt!
__________________________________________________________________________________

Bokbloggsjerka

Bokbloggsjerka 9 - 12 maj

18:04

En bokbloggsjerka hinner jag faktiskt klämma in den här helgen, tycker jag. Såhär låter frågan som hittas hos Annika:

Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har ”läst”?
Jag är över lag inte speciellt förtjust i ljudböcker. Jag har svårt för att koncentrera mig och vill liksom gärna pilla med något med händerna samtidigt – vilket gör att jag liksom missar väsentliga delar då jag glömmer bort att lyssna. Därför har jag inte lyssnat på så himla många ljudböcker i mitt liv. Tre Harry Potter-böcker, några Beck, en utav Narnia-böckerna (det är någon utav dem med Caspian, men minns inte om det är den som heter Caspian, prins av Narnia eller om det är Kung Caspian och skeppet gryningen) och Pojken i randig pyjamas. Av dessa skulle jag nog säga att Narnia-boken var bäst. Harry Potter, inläst av Krister Henriksson, skulle jag INTE rekommendera. Jag var inte så gammal när jag lyssnade på dem, men tillräckligt gammal för att störa mig på att han uttalade det Hermiååååååne varje gång... Och gjorde supertöntiga röster.
__________________________________________________________________________________

funderingar

Att läsa just nu

14:04

Alltså uh, jag har kommit in i ett jätteobehagligt stadie just nu där jag inte läser för att det är kul. Jag drivs inte av att plocka upp den där skitbra boken. Istället plockar jag ut en bok ur bokhyllan och tänker att "jaja, den här kan jag väl läsa så länge". Jag plockar tunna böcker, lätta böcker. Böcker där jag inte behöver tänka.

Med andra ord var jag lite för snabb med att säga att jag kunde läsa Allegiant igen, för det kan jag inte. Det blir fortfarande ungdomsthrillers. Kanske någon deckare. INGET ROLIGT. Gud bevare mig, humor, jag orkar inte med det just nu. Jag har lyckats beta av en Stephen King (Dimman), rätt plain skräck som inte behöver analyseras för mycket.

Den här uppsatsen och en del kring den gör mig totalt himla känslomässigt utmattad för tillfället (eftersom det är så kort tid kvar till den ska in). Jag skulle inte säga att jag är i en lässvacka, för jag läser ju. Jag läser massor. Jag bara läser inte sånt som jag allra helst vill läsa, för jag ORKAR inte läsa sådant jag VERKLIGEN vill läsa. Jag läser sånt som liksom är andrasorteringen, eller kanske till och med tredjesorteringen bland böckerna i min bokhylla.

Jag har för övrigt börjat dela in mitt liv i före och efter deadline. Just nu bokar jag inte in någon alls innan deadline, och överbokar efter deadline (pga FRIHETEN kommer vara berusande). Jag tänker på allt jag ska läsa och göra efter nästa onsdag och får svindel av all tid jag kan göra vad jag vill med en HEL LÅNGHELG (risken är stor att jag bara kommer titta på Friends hela helgen).

Så, läsandet just nu = inte så bra. Jag har verkligen noll lust att läsa bra böcker. Har ni någon gång känt att ni inte orkar läsa bra böcker?
__________________________________________________________________________________

utmaningar

Majs hyllvärmare

09:28

Alltså aprils hyllvärmare gick ungefär lika bra som mars, så jag kommer i maj bara kör repris på samma böcker.

Majs hyllvärmare är alltså samma som aprils:
1. Amatka - Karin Tidbeck
Den här har stått i min bokhylla sen den kom ut 2012. Eftersom jag hört så mycket gott om den borde jag verkligen läsa den snart.

2. We have always lived in the castle - Shirley Jackson
Alltså Penguin-klassikerna är ju för snygga för att inte läsas. Ändå står alla min Penguin-klassiker... just det, olästa. Ändring på det!

3. Feberflickan - Elisabeth Östnäs
Den här fick jag på Bokmässan det året jag var bloggambassadör, vilket måste ha varit 2012...? Och tja, den är ju inte så tjock heller. Vilket i och för sig inte någon av böckerna är.


__________________________________________________________________________________

listor

Top Ten Book Covers I'd Frame As Pieces of Art

17:20

Okej, blev lite sent idag, men bättre sent än aldrig! Eller hur? Temat för veckans Top Ten Tuesday är böcker jag gärna hade haft som konstverk. Här är min lista (och sorry, är lat idag så orkar inte snygga till formateringen. Ni får titta på omslagen istället och inte mellan dem. Och jag vet att det tekniskt sett är elva böcker och inte tio):__________________________________________________________________________________

listor

20 snabba

07:40

Hej alla! Hoppas ni har haft en superfin helg! Jag har i alla fall lyckats vila upp mig lite under helgen och är inte alls lika sjuk som jag var innan. Känner mig dock fortfarande inte helt ostressad angående bloggen, och fram till den 14 maj kommer det kanske bli lite sämre uppdatering än vanligt här. Den 14 lämnar jag in min uppsats, så efter det är jag all yours!

Idag är jag dock tillbaka med den här enkäten som jag sett hos lite olika bloggare, bland annat Pocketlover!

Snabbläsare eller långsamläsare?
Tegelstenar eller tunnisar?
Bibliotek eller bokhandel?
Ljudbok eller e-bok?
Inbunden eller pocket?
Vampyrer eller spöken?
En i taget eller slalomläsning?
Nytt eller gammalt?
Bokmärke eller hundöra?
Snacks eller godis?
Biografier eller memoarer?
Skräck eller chicklit?
Soffan eller sängen?
Inne eller ute?
Boken eller filmen?
Twitter eller Facebook?
Goodreads eller Boktipset?
Kokbok eller Bakbok?
Te eller kaffe?
Nobelpriset eller Augustpriset?
__________________________________________________________________________________

Instagram

Populära inlägg