Nytt i bokhyllan

Fynd!

07:58

Igår var jag alltså på Massolits bokutförsäljning i Kungens Kurva. Massvis med böcker var det som skulle bort! Jag hade tänkt ta bilder till ett inlägg, men det glömde jag tydligen helt bort... Nåja, eftersom jag bloggade om att jag skulle dit fick jag tio böcker som tack. Jag plockade på mig sju stycken till mig själv, och tre stycken som jag tänkte ge i present till andra. 

En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret hade jag råkat skymta på en av Massolits egna bilder, så den hade jag riktat in mig på redan innan. Jag är så himla glad att jag äntligen fått lägga vantarna på den här boken, för den är så sjukt fin!

Den första och andra boken i Molly Moon-serien läste jag och älskade när jag var yngre. Dock läste jag aldrig de tre sista, utan upptäckte faktiskt inte förrän för ett par år sedan att det ens fanns fler böcker i serien. Nu plockade jag på mig de fyra sista (den första fanns inte, men jag tror att jag har den liggande på vinden hos min mamma) så att jag har dem i inbundet (jag har första och andra boken i pocket, men de inbundna, glittriga är ju finare!).

Utöver dem blev det Pojken som sprang bort av John Boyne och Bönor, linser och rara små ärtor av Roland Persson. 

Jag tror även att ni förstår vad det här betyder: jag måste omvärdera min Östersundspackning. De tre sista Molly Moon-böcker får komma med, likaså Hugo Cabret och Pojken som sprang bort. Jag bara tvingar mig lite och Under det rosa täcket har jag packat ur. Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag nog ångra mig femton gånger innan det är dags att bege sig på fredag...

övrigt

Vad gör ni idag?

10:15

Själv tänkte jag åka en sväng till Kungens Kurva dels för att köpa en väska (jag har packat så mycket KLÄDER att jag inte får plats med BÖCKERNA! Hur kunde det hända?) och dels för att gå på Massolits utförsäljning. De säljer ut en miljon böcker, och jag vill självklart åka dit och ta mig en titt.

Om ni inte har tid att åka dit idag har de öppet ända fram till den 13 juli. Här kan ni läsa mer om vad det är för adress och öppettider och sånt som gäller!__________________________________________________________________________________

övrigt

It is decided!

07:50

Alltså, jag måste säga att ni ju faktiskt har rätt - jag kan ju inte åka till Östersund och vara borta i fem veckor och inte ha några kläder. Så är det bara. Däremot kom min pojkvän med den briljanta idén att han faktiskt kan ta med sig en väska upp åt mig, eftersom han åker två dagar tidigare utan packning (han är nere över helgen och ett par dagar till eftersom vi ska se Rolling Stones (alltså dör. DÖR)!).

Hade i princip bestämt mig för ett gäng böcker, men kom att jag kanske vill ha med mig nååååågra till bara. De jag har valt ut är dessa:

Tror att jag tilltalas av en viss färgskala just nu... Hursom så kom jag på att jag nog också vill slänga med Glaskupan av Sylvia Plath och kanske också Den odödliga Henrietta Lacks. Sen får - precis som ni skriver - läsplattan följa med också. Har inget jättepeppigt att läsa på den (tror det är därför jag aldrig använder den. Den har helt enkelt inte lika bra utbud som min fysiska bokhylla har), men i värsta fall kan jag ju köpa något. Och så finns det ju bibliotek. Bibliotek är faktiskt bra grejer.

För övrigt: Ja, alla är recex. Fast det blev så med oflit (skrev i posten igår att jag nog skulle plocka med mig dem recex jag har).
För övrigt 2: Den vitaste boken på bilden - Banbrytande mode av Karin Ericsson Wärn är så dödligt snygg, så jag planerar att ägna ett helt inlägg åt den någon dag. I helgen kanske. Ni bara måste se den! Omlagsporr på högsta nivå. Jag lovar.
För övrigt 3: 100 boktips och evig tacksamhet ligger fortfarande kvar i potten för den som kan visa var en dricker bästa sojalatten i Östersund.

funderingar

Det här med packning

08:00

Fredagen den fjärde juli sätter jag mig på tåget och åker alla de fem-sex timmarna upp till Östersund, där jag sedan ska stanna i fem veckor. Och det här att vara bortrest från mitt hem i FEM VECKOR ger mig lite panik, pga följande: Jag måste alltså packa läsning för fucking FEM. VECKOR. (ja, svordomen var befogad).

Det klart det finns ett bibliotek där. Ett bibliotek som är supermysigt, och som har fina lånekort till och med. Men jag vill ju ogärna låna böcker som jag liksom har. Och grejen är att jag inte vet hur många böcker jag ska ta med mig. Det är inte som att jag känner någon att hänga med där (förutom min pojkvän då, duh)(det här är för övrigt också en kontaktannons. Om någon Östersundsbo kan visa mig var det går att hitta en bra sojalatte belönar jag hen med 100 boktips och evig tacksamhet)(önskar att någon ska nappa på min kontaktannons så jag ska få skriva en lista med 100 bra böcker), eller har något annat att sysselsätta mig med förutom att:
1. läsa
2. plugga
3. promenera
4. filosofera
5. hänga med Katniss och Victor (som alltså jobbar på dagarna)
6. promenera lite till
7. kanske laga lite mat (vara en fin hemmafru osv)
8. kanske vid något tillfälle dricka en öl (inte Kilkenny. Jag + Kilkenny i Östersund = skräckupplevelse)
9. gå på festival (förstås)
Så jag SKULLE KUNNA läsa fem böcker på en vecka, som jag gjorde när vi var på landet. Men det skulle också kunna bli noll böcker på en hel vecka som det blev förra veckan.

Men det finns två alternativ:
1. Packa alla recex jag har och sedan gå till biblioteket och helt enkelt ta det jag tycker ser bra ut (och som jag inte har hemma). Plus: Inte så mycket packning, utan typ bara kanske... fyra, fem böcker. Minus: Om jag skulle få akut lust att läsa JUST DEN DÄR BOKEN som står hemma i min bokhylla. Då. DÅ blir det jobbigt.
2. Packa en miljon böcker och sen inte få plats med några kläder. Plus: Jag kan läsa typ nästan precis vad jag vill. Minus: Jag får inte plats med kläder. Vilket kan vara bra att ha.

Vad hade ni valt för strategi? Någon kanske till och med sitter inne på en superbra lösning som inte har några minus alls? Oh please enlighten me i så fall!
__________________________________________________________________________________

Joyce Carol Oates

Lista

07:33

Hittade den här listan hos UnderbaraClara.


Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade: Jag har lite lite svårt för att reda ut tillfällena, men antingen är det Svinalängorna av Susanna Alakoski eller så är det Foxfire av Joyce Carol Oates (vilken naturligtvis kan diskuteras om det är en vuxenbok eller ej).

Bok som förändrat mitt liv mest: Jag kan faktiskt inte komma på en enda bok som revolutionerat mitt liv. Det finns ingen bok som hjälpt mig upptäcka feminismen, eller liknande. Det är liksom internet som gjort allt sånt för mig. Det finns inte ens någon bok som jag kan säga fick mig att börja gilla böcker - för jag kan inte minnas att jag inte gillat böcker. Kärleken till böcker är så djupt inpräntad i hela mitt väsen att jag knappt kan föreställa mig att jag någonsin varit utan den. Men om jag ska säga någon kan jag ju säga Oel å faffa av Jan Carlquist, eftersom det var den boken som var den första jag läste själv.

Bok jag tycker är överskattad: Alltså gud, har sagt det här så många gånger, men alltså Twilight. VAD. ÄR. GREJEN? Fattar ej.

Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med: Magnus Nordin. Hans böcker lämnar mig bara med en känsla av att inte ha blivit tillfredsställd, men jag fortsätter ändå försöka. För det LÅTER ju liksom bra.

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom: Ehe, var ska jag börja? Svindlande höjder och Brott och straff är två stycken som jag fortfarande inte läst klart. Men som jag åtminstone alltid kryssar i på alla listor att jag läst.

Jobbigaste bok jag läst: Det beror lite på om det är jobbig som i tung att läsa eller psykiskt jobbig som menas. Om det handlar om tung att läsa måste jag nog säga första gången jag läste Kafkas Processen. Fattade inte något av varför någon ens ville läsa den boken. Andra gången var den bättre. Rent psykiskt... så tja, Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall är en av de jobbigaste, men är osäker på om det är DEN jobbigaste.

Läser helst: I vanliga fall skulle jag säga fantasy och ungdomslitteratur - allra helst dystopier. Just nu känner jag mig dock lite mätt på det (HUR KUNDE DET HÄNDA?), så för tillfället vill jag allra helst läsa gamla fina klassiker och böcker om typ... politik? (Och jag läser det här och tycker själv att jag låter som världens torris, men tycker för tillfället att det är superintressant)

Önskar att jag läste mer: Lyrik och noveller kanske. Lyrik och noveller lämnar mig liksom ofta med en "meh"-känsla. Därför undviker jag det i största möjliga mån. Ibland händer det ju dock att jag snubblar över något som är riktigt, riktigt bra. Och då är det så bra att jag inte vet var jag ska göra av mig själv. Så jag tänker att om jag ägnade mer tid åt att leta efter lyrik och noveller jag gillar, så skulle jag kunna hitta fler sådana fantastiska guldkorn.

Bästa barnboksförfattaren: Eh, oj. Så svårt. Men Maria Gripe kanske?

Gillar jag inte längre som jag gillade förut: Deckare. Det är sällan jag gillar deckare nuförtiden. Det är inte så att jag ogillar deckare, det är bara det att jag inte gillar dem. De är liksom bara... ointressanta (OBSOBS! De flesta. Jag hittar sällan deckare jag gillar, men det händer faktiskt. Allt som krävs kan vara en ovanlig miljö, eller något inslag jag gillar extra mycket. Typ internatskolor. Alla berättelser blir bättre på internatskolor).

Roligaste bok: Nu var det förstås alldeles för lång tid sen jag läste om den, men skrattade så jag grät när jag läste Liftarens guide till galaxen. Måste försöka leta reda på ett ex och läsa igenom alla fem igen.

Bok som berört mig mest: Tycker det är så svårt att svara på sådana här frågor, eftersom jag har en tendens att glömma hur mycket jag gillar böcker. Men jag tror kanske Inte som andra döttrar av Deborah Spungen, eller Vingklippt ängel av Berny Pålsson.

Recensera din senast lästa bok: I skrivande stund har jag precis läst klart Maria Svelands Hatet. Givetvis kommer den få en ordentlig recension senare, men kort: Gillar den mycket. Blir helt klart berörd, även om Sveland tappade mig lite i slutet. Det kan nog i och för sig lika mycket bero på värmedåsighet som på boken. Ska reda ut det här till det är dags för en ordentlig recension.

__________________________________________________________________________________

listor

Sommarenkät

07:47

Under min bloggfrånvaro har de flesta andra bloggare hunnit göra den här enkäten redan, men jag slänger ihop en nu!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?

Grejen med verb - Sara Lövestam
Popmusik rimmar på politik - Anna Charlotta Gunnarsson
Under det rosa täcket - Nina Björk
Stad av glas - Cassandra Clare
Saeculum - Ursula Poznanski

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?The Graveyard Book - Neil Gaiman. Provade att läsa den här för ett par år sen (eller var det förra året?), men kom inte alls in i den. Nu måste jag läsa den i en av sommarkurserna jag läser. I och för sig var jag extremt skeptiskt till The Hobbit också, men den har jag ju tagit mig igenom nu (om än på svenska).

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?I en fåtölj på balkongen. Om jag hade haft en fåtölj på balkongen. Om någon vill skänka mig två fåtöljer alternativt en soffa i material som går att ha på balkongen skulle jag vara evigt tacksam.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Eftersom jag en stor del av sommaren inte ens kommer befinna mig i min lägenhet i Stockholm som har balkong, utan i en liten pluttetta i Östersund som inte har balkong är nog risken stor att jag inte alls kommer läsa på någon balkong. Förmodligen blir det istället i en park. Om jag hittar någon bra att hänga i i Östersund.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Oj, jag vet faktiskt inte alls. Är ju som sagt väldigt mätt på allt jag brukar gilla.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Eftersom jag läste den i förra veckan tänker jag säga Hatet av Maria Sveland. Den är grymt bra, och rätt så tunn. Den borde alla hinna klämma in bland alla lättsamma sommarböcker.

7. Strand eller hängmatta?
Hängmatta! Jag är en sån där person som älskar skuggan och ogillar solen. Och solen gillar inte mig - eller mig hy. Blir bränd på 20 minuter, trots solskyddsfaktor 50. Så jag säger en hängmatta I SKUGGAN (viktigt).

8. Deckare eller roman?
Roman.

9. Favoritgenre?

I vanliga fall brukar det vara YA-dystopier/fantasy/sci-fi/ish.

__________________________________________________________________________________

att växa upp

Recension: Flickan de i vindlande gångarna - Moa Eriksson Sandberg

08:18

Det har gått ett och ett halvt år sedan Den första flickan skogen möter slutade, och Hannas mamma och pappa (som nu alltså är tillsammans igen) har bestämt att de ska flytta till Göteborg. Hanna åker för att hälsa på sina bästa vänner Jonna och Sabina, som hon inte träffat på ett helt år.

Samma dag som Hanna kommer tillbaka till den lilla orten försöker en flicka ta livet av sig. Hon lyckas inte, utan hamnar istället i koma. När Jonna och Hanna börjar prata om saken kom de på att det kanske är någon som gjort något mot Olivia. Någon som gjort så att hon velat ta livet av sig. Och det kanske är samma någon som mördade Linda Palm, som dog för ett och ett halvt år sedan.

Det här var faktiskt den bok som gjorde att jag alls blev intresserad av att läsa Den första flickan skogen möter. Det jag fastnade för var inte helt oväntat meningarna: "Samtidigt börjar konstiga saker hända - en försvunnen skolkatalog ligger plötsligt uppslagen mitt på golvet, en boll som låg i förrådet är plötsligt i Sabinas rum. Som om någon eller någonting vill ge dem ett tecken." Jag är ju som ni vet en sucker för allt som är läskigt/mystiskt/spöklikt/osv.

Liksom den förra boken var den här inte alls vad jag hade förväntat mig. Mystiken infinner sig inte, och fokus ligger överhuvudtaget knappt alls på Olivias självmordsförsök. Istället läggs mycket fokus på Hanna och hennes slitning mellan att vara barn och ungdom, och hennes förälskelse Janek. Hanna är alltså lite äldre i den här boken, och därmed även säkrare. Dock märks det ändå att det fortfarande är svårt och förvirrande att växa upp. Problemet är bara att boken är en uppföljning ett och ett halvt år efter den första boken, men ändå känns det inte som att det hänt speciellt mycket. Istället faller berättelsen lite platt, och ger inte alls samma starka igenkänning som den första boken gjorde.

« Flickan i de vindlande gångarna | Moa Eriksson Sandberg | 184 s. | Rabén&Sjögren | 2012 »
« Goodreads »
__________________________________________________________________________________

listor

Top Ten Books On My Summer TBR list

07:46

Det här är väl ett utmärkt återvändartema på Top Ten Tuesday, tänker jag! När jag inte bloggat ordentligt om något på flera veckor måste jag väl ändå visa upp vad jag kommer läsa under sommaren. När jag skriver det här är jag dock på semester, så det kan faktiskt hända att jag redan hunnit läsa ett par av böckerna innan det här hunnit publiceras.

Som jag sa är jag just nu sugen på feministiska klassiker och grejer som hänt på riktigt. Därför är det till 100% det som den här listan består av.

 1. Under det rosa täcket - Nina Björk
  Den här har jag haft stående i min bokhylla i några månader nu. De senaste veckorna är det något inom mig som pulserat och som liksom dras till just den här boken. Det känns dock fortfarande lite som att jag letar efter rätt tillfälle, men det kommer nog snart!

 2. Bitterfittan - Maria Sveland
  Jag var på pocketträff med Bonnier pocket/Månpocket, och Maria Sveland var där och pratade om Systrar och bröder som kommer på pocket nu (redan kommit kanske?). Jag blev blixtförälskad i Sveland, och eftersom jag aldrig läst något av henne beställde jag både Bitterfittan och Hatet så fort jag kom innanför dörren hemma.

 3. Grejen med verb - Sara Lövestam
  Den här har jag sneglat på sen den kom ut, men eftersom beställningarna av recex har varit så eftersatt den här terminen har det inte blivit av att jag beställt den. Eller tja, läsningen och recenseringen av recex har väl också varit enormt eftersatt, så det hade väl knappt varit någon idé att beställa den tidigare heller... Men nu ska jag i varje fall läsa den!

 4. Glaskupan - Sylvia Plath
  En tjej jag läste littvet med i höstas skrev sin b-uppsats om den här. När jag läste hennes uppsats insåg jag att den nog inte alls var vad jag hade förväntat mig, och blev då riktigt sugen. Nu har jag kommit in i en sån period då jag tror den kommer passa bra!

 5. Vår kamp
  Den här påbörjade jag ju inför kvinnodagen, men läste aldrig klart. Jag tycker verkligen att det är dags att plocka upp den igen! Jag är så dålig på att läsa noveller, men de jag läst i den här är riktigt bra.

 6. Doktor Romand - Emmanuel Carrère
  Alltså saker som låter som att de är hittepå, men är på riktigt - finns det egentligen något bättre att läsa om? Jag bara menar att en riktigt bra historia blir alltid lite bättre om det faktiskt är så att det hänt på riktigt - speciellt om det är så absurt att det inte borde ha kunnat hända på riktigt. Typ lite som den här berättelsen. (missförstå mig rätt, självklart tycker jag att det är fruktansvärt att det över huvud taget har hänt, men det är spännande att läsa om!)

 7. Den odödliga Henrietta Lacks - Rebecca SklootDen här har jag haft stående i min bokhylla jättelänge, men har inte varit sugen på att läsa den alls. Nu, när jag längtar efter berättelser som faktiskt har hänt på riktigt tänker jag att den här nog kan passa.

 8. Popmusik rimmar på politik - Anna Charlotta Gunnarsson
  Det här var en utav de böcker som jag kryssade i SVB:s vårkatalog när den kom. Jag älskade Pop och politik, både som radio- och tv-program, och när det nu blir pop- och politikhistoria i mitt favoritmedium - hur bra kan det bli?!

 9. Banbrytande mode - Karin Ericsson Wärn
  Efter att ha läst om den här i ett nummer av Style by har jag blivit supersugen på att läsa den här. Jag tycker verkligen att det är sjukt intressant hur mode och populärkultur påverkas av vad som händer i världen, vilket gör alla dessa tre böcker på den här listan perfekta för mig. Nu när jag orkar läsa dem också.

 10. Kjolen - Christine Bard
  Det här är alltså boken som fick mig att somna. Inte för att den var dålig, utan bara för att jag är så dålig på att läsa faktaböcker. Efter att ha blivit sugen på Banbrytande mode tänkte jag att jag kanske kunde plocka fram den här som substitut (eftersom jag inte har Banbrytande mode hemma. Än).
Notera gärna: Ingen fantasy eller barnlitteratur så långt ögat når. Men ni behöver inte vara oroliga - jag kommer få min dos av det också (hur skulle jag annars klara mig). Jag ska ju läsa en sommarkurs som heter "Barn och skräckfantastik"! Det löser sig nog.

__________________________________________________________________________________

funderingar

Tillbaka

11:53

Okej, nu tänker jag återgå till att blogga igen! Tjoho!

Hela förra veckan hängde jag på landet och gjort typ ingenting. Bara gled runt, badade lite (för första gången på minst tre somrar! Kan inte ens minnas senast jag badade utomhus i en riktig sjö/ett riktigt hav), åt god mat och läste - förstås.

Eftersom jag älskar att läsa och min sambo gillar det lite och är racerläsare hade vi med oss några böcker.


...några. (Flickan och skulden, Porslinsfasaderna, och Att älska som en porrstjärna var inte till mig)

Alltså, varför plockar jag alltid med mig ett helt bibliotek när vi ska åka bort? Hann i alla fall med att läsa några stycken. Bilbo hade jag börjat på redan innan, och den läste jag förstås klart. Därmed har jag blivit av med min Tolkien-oskuld, yay! Vackra vintagehem läste jag på en förmiddag. Den låg i ett paket jag hämtade ut samtidigt som vi åkte hemifrån. Det var därför den ens fick följa med (samma med Monster och vidunder, båda är recex från Semic). Efter Bilbo högg jag in på Hatet. Mycket bra bok!

När jag granskar dessa böcker i efterhand inser jag följande: Jag plockade bara med mig två skönlitterära böcker åt mig själv (Bilbo och Marly's ghost). Jag vet inte, men det måste vara någon sorts uppsatsbakfylla; jag är liksom inte så intresserad av att läsa skönlitterära böcker just nu. Jag är betydligt mer sugen på fakta. Jag som somnar när jag läser fakta. Fast det gör jag ju inte nu. Förstås.

Dessutom är jag enormt sugen på feministiska klassiker. I slutet av maj hann jag klämma in Det mest förbjudna, och nu vill jag läsa Bitterfittan och Under det rosa täcket. Så det är väl svaret på vad jag läser i sommar.

Vad läser du i sommar?

__________________________________________________________________________________

övrigt

Efter kraschen tog jag mig samman

13:59

Okej, jag har ett datum nu, ett datum då jag slutar vara trött på att blogga (det har börjar klia lite i fingrarna, men jag vill dra ut på det litelite till). Den 16:e juni, om alltså lite mer än en vecka kommer jag tillbaka. Och jag kan nästan lova en hel drös med recensioner då, för jag har så många böcker att skriva om. För att inte tala om alla citat jag har samlat på som jag vill dela med mig av. Men lite till får ni alltså vänta. Lite, lite till.

Har helt glömt skriva att jag lämnat in min slutgiltiga uppsats nu. På pricken 70 000 tecken (oh, the satisfaction). Blundade och klickade på skicka-knappen.

Rubrikreferens
__________________________________________________________________________________

John Ajvide Lindqvist

Litteraturlista

14:19

Okej, kollade precis litteratur/filmlistan på en utav de kurser jag ska läsa i sommar. Hoppar upp och ner i stolen och fnissar pga AWESOME så bara måste dela med mig:

Skönlitteratur
Andersen, H C. 1845. "De röda skorna", i valfri samlingsutgåva av författarens sagor.
Dahl, Roald. 1964. Charlie and the Chocolate Factory. Valfri upplaga.
Gaiman, Neil. 2009. The Graveyard Book. Bloomsbury Publishing PLC.
Higson, Charlie. 2010. The Enemy. Puffin Books.
Irving, Washington. 1819. The Legend of Sleepy Hollow King, Stephen. 1983. Pet Sematary. Valfri upplaga.
Lindqvist, John Ajvide. 2004. Låt den rätte komma in. Ordfront Förlag.
Rice, Anne. 1976. Interview with the Vampire. Valfri utgåva.
Saul, John. 1999. Comes the Blind Fury. Dell Publishing Company.
Tolkien, JRR. 1937. The Hobbit: or There and Back Again. Valfri upplaga.

Filmer
Barnhemmet Bayona, Antonio Juan, 2007.
Children of the Corn. Kiersch, Fritz, 2004.
Coraline. Selick, Henry, 2009.
Pirates of Caribbean. The Curse of the Black Pearl, Verbinski, Gore, 2003.
Studio S. Videovåldsdebatten, SVT, 1980.
Supernatural, The CW. Avsnitt i urval.
The Exorcist, Friedkin, William, 1973.
The Omen, Donner, Richard, 1976.
The Nightmare before Christmas, Selick, Henry, 1993.
Harry Potter and the Goblet of Fire, Newell, Mike, 2005.
The Sixth Sense, Shyamalan, Night, M, 1999.
The Ring, Verbinski, Gore, 2002.
The Walking Dead. AMC. Avsnitt i urval.
Village of the Damned, Carpenter, John, 1995
Alltså SER NI SÅ HIMLA AWESOME?! Det är alltså Barn och skräckfantastik på Linnéuniversitetet jag ska läsa. Kan knappt vänta till kursstart på måndag. IHP!
__________________________________________________________________________________

sammanfattning

Maj

07:36

Maj var en månad som började lite sådär för mig, men slutade desto bättre. Maj var en sån där månad då jag var otroligt stressad (konstant. Konstant stressad) och först bara ville läsa halvt meningslösa böcker. När jag tittar på vad jag läst förundras jag över hur LÅNG den här månaden har känts. Det känns som en hel evighet sen jag nervöst satt på en parkbänk på universitetsområdet och läste Svensk synd. Jag skulle träffa min handledare för att prata om att doktorera, därav nervositeten.

Tre böcker har gått rätt in på min ♥♥♥-lista den här månaden: Det mest förbjudna, Sätt mig i brand och Mördarens apa. Någon gång när jag inte vill gråta av stress ska jag recensera dessa böcker också. Tills vidare får ni läsa dem utan att ha läst min recension innan.

Under maj läste jag:
41. Det mest förbjudna, Kerstin Thorvall *
40. Make it stort, Emmy Abrahamsson

39. Sätt mig i brand, Tahereh Mafi
38. Mördarens apa, Jakob Wegelius *
37. Annie, Leonore Fleischer (omläsning)
36. Kitty och kristallfågelns gåta, Carolyn Keene
35. Syskonen Baudelaires olycksaliga liv 5: Den skräckfyllda skolan, Lemony Snicket
34. Svensk synd, Martin Jern *
33. Dimman, Stephen King

Totalt: 9 st.
Bästa bok: Kan inte bestämma mig för om det var Det mest förbjudna, Sätt mig i brand eller Mördarens apa som var bäst. Gillade alla tre så himla mycket, men på väldigt olika sätt.
Sämsta bok: Alltså, den var ju inte ett dugg dålig, men om jag ska säga vilken som var minst bra måste det nog bli Make it stort. Men OBS!!! Den var inte dålig.
Största överraskning: Det mest förbjudna! Hade nog inte förväntat mig så himla mycket av den här, och älskar den så himla mycket.
Största besvikelse: Annie kanske? Jag läste den när jag var yngre och älskade den då. Nu tyckte jag inte att den var riktigt lika bra som jag tyckte då (framför allt tyckte jag att den var lite kort. Men jag har heller aldrig sett filmen/musikalen).
Den här boken var precis som jag förväntade mig: Oj, jag vet inte riktigt. Dimman kanske?
__________________________________________________________________________________

övrigt

Vinnarna av Stad av glas!

10:25

Nu är det alltså dags att presentera vinnarna i tävlingen! Grattis Cecilia och Eva - ni vinner ett varsitt ex av Stad av glas!

Men jag har även beslutat mig för att dela ut ett tredje pris - en överraskning. Det är nämligen så att efter att ha godkänt alla tävlingskommentar passerade jag 1000 publicerade kommentarer. Därför vill jag skicka ett litet överraskningspaket till Johanna, eftersom hon blev kommentar nummer 1000!

Grattis alla vinnare! Till Cecilia och Eva har jag skickat mejl, så om ni ser det här först kan ni ju kolla mejlen. Johanna: Jag har lämnat en kommentar på din blogg, mejla mig!

Sen så vill jag bara säga tack till alla som deltog. Det var fler än vad jag någonsin tidigare haft i en tävling, och den här gången var det en övervägande del icke-bloggare som deltog. Kul! Åh, och rätt svar på frågan var förstås Bonnier Carlsen.

__________________________________________________________________________________

Instagram

Populära inlägg