Sommarenkät

07:47

Under min bloggfrånvaro har de flesta andra bloggare hunnit göra den här enkäten redan, men jag slänger ihop en nu!

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?

Grejen med verb - Sara Lövestam
Popmusik rimmar på politik - Anna Charlotta Gunnarsson
Under det rosa täcket - Nina Björk
Stad av glas - Cassandra Clare
Saeculum - Ursula Poznanski

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?The Graveyard Book - Neil Gaiman. Provade att läsa den här för ett par år sen (eller var det förra året?), men kom inte alls in i den. Nu måste jag läsa den i en av sommarkurserna jag läser. I och för sig var jag extremt skeptiskt till The Hobbit också, men den har jag ju tagit mig igenom nu (om än på svenska).

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?I en fåtölj på balkongen. Om jag hade haft en fåtölj på balkongen. Om någon vill skänka mig två fåtöljer alternativt en soffa i material som går att ha på balkongen skulle jag vara evigt tacksam.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Eftersom jag en stor del av sommaren inte ens kommer befinna mig i min lägenhet i Stockholm som har balkong, utan i en liten pluttetta i Östersund som inte har balkong är nog risken stor att jag inte alls kommer läsa på någon balkong. Förmodligen blir det istället i en park. Om jag hittar någon bra att hänga i i Östersund.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Oj, jag vet faktiskt inte alls. Är ju som sagt väldigt mätt på allt jag brukar gilla.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Eftersom jag läste den i förra veckan tänker jag säga Hatet av Maria Sveland. Den är grymt bra, och rätt så tunn. Den borde alla hinna klämma in bland alla lättsamma sommarböcker.

7. Strand eller hängmatta?
Hängmatta! Jag är en sån där person som älskar skuggan och ogillar solen. Och solen gillar inte mig - eller mig hy. Blir bränd på 20 minuter, trots solskyddsfaktor 50. Så jag säger en hängmatta I SKUGGAN (viktigt).

8. Deckare eller roman?
Roman.

9. Favoritgenre?

I vanliga fall brukar det vara YA-dystopier/fantasy/sci-fi/ish.

__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Jag hoppas att du får en fin sommar med mycket läsning Anna!

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg