Tillbaka

11:53

Okej, nu tänker jag återgå till att blogga igen! Tjoho!

Hela förra veckan hängde jag på landet och gjort typ ingenting. Bara gled runt, badade lite (för första gången på minst tre somrar! Kan inte ens minnas senast jag badade utomhus i en riktig sjö/ett riktigt hav), åt god mat och läste - förstås.

Eftersom jag älskar att läsa och min sambo gillar det lite och är racerläsare hade vi med oss några böcker.


...några. (Flickan och skulden, Porslinsfasaderna, och Att älska som en porrstjärna var inte till mig)

Alltså, varför plockar jag alltid med mig ett helt bibliotek när vi ska åka bort? Hann i alla fall med att läsa några stycken. Bilbo hade jag börjat på redan innan, och den läste jag förstås klart. Därmed har jag blivit av med min Tolkien-oskuld, yay! Vackra vintagehem läste jag på en förmiddag. Den låg i ett paket jag hämtade ut samtidigt som vi åkte hemifrån. Det var därför den ens fick följa med (samma med Monster och vidunder, båda är recex från Semic). Efter Bilbo högg jag in på Hatet. Mycket bra bok!

När jag granskar dessa böcker i efterhand inser jag följande: Jag plockade bara med mig två skönlitterära böcker åt mig själv (Bilbo och Marly's ghost). Jag vet inte, men det måste vara någon sorts uppsatsbakfylla; jag är liksom inte så intresserad av att läsa skönlitterära böcker just nu. Jag är betydligt mer sugen på fakta. Jag som somnar när jag läser fakta. Fast det gör jag ju inte nu. Förstås.

Dessutom är jag enormt sugen på feministiska klassiker. I slutet av maj hann jag klämma in Det mest förbjudna, och nu vill jag läsa Bitterfittan och Under det rosa täcket. Så det är väl svaret på vad jag läser i sommar.

Vad läser du i sommar?

__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg