När jag var liten

07:49

Jag har i princip alltid gillat att läsa, även om jag under mitt liv haft vissa svackor i läsandet (vem har inte haft det, liksom?). Det här kommer bli en nostalgitripp till hur jag var som läsare när jag var yngre.

  • Rätt så ofta när jag var yngre - liksom nu - gick jag och läste samtidigt. Om började regna la jag inte bort boken (som för det mesta var biblioteksböcker). Jag tyckte nämligen att det var väldigt fint att varje uppslag skulle fungera som en slags dagbok för då jag läste böckerna. Om jag gick och det regnade och sidorna blev blöta kunde jag se det efteråt. Om jag åt choklad och det blev ett fingeravtryck kunde jag senare se att jag åt choklad när jag läste den där boken. Jag blev överlycklig när jag hittade gräs eller en klämd insekt i biblioteksböcker (har hänt), för att det liksom berättade något om hur och var någon annan hade läst boken innan mig. Gräs och en klämd insekt hittade jag för övrigt i en av mina Harry Potter-böcker för några år sedan, och kom genast ihåg på exakt vilken plats det hamnat gräs i den. Det var himla fint.
  • Mina absoluta favoritböcker var Kitty. Det började med att mamma läste högt för mig på kvällarna, men så småningom övertog jag läsandet själv. Ett tag höll jag alltid ögonen öppna efter de röda ryggarna med de tjocka bokstäverna som indikerade KITTY när vi var i second hand-butiker eller bokhandlar,
  • Nu för tiden läser jag oftast en bok i taget. Det händer (typ som nu) att jag läser ett par böcker samtidigt, men det är i så fall böcker av väldigt olika karaktär. I skrivande stund har jag till exempel både Molly Moons hypnotiska tidsresa och Männen i rosa triangel påbörjade. När jag var yngre kunde jag dock läsa hur många böcker som helst på en gång. Jag har redan berättat om den gång då min pappa förklarade för mig att en inte kunde bära runt på tolv böcker samtidigt. Jag förklarade att jag läste allihopa.
  • Oftast gick jag till biblioteket en sväng direkt efter skolan varje dag. Oftast kom jag hem med 4-5 böcker varje dag. Var för övrigt lika dålig på att lämna in böcker i tid då som jag är nu, så jag tänker att alla bibliotekarier måste ha hatälskat mig. 

Var ni lika mycket boknördar när ni var små?
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

1 kommentarer

Instagram

Populära inlägg