Recension: Banbrytande mode - Karina Ericsson Wärn

08:15

I ett av vårens nymmer av Style by fanns ett utdrag ur Banbrytande mode med. Jag var dock såld redan efter den korta intervju med Ericsson Wärn som föregick själva utdraget ur boken. Atlantis är ett förlag som jag inte bekantat mig med speciellt mycket innan (kan faktiskt inte åminna mig någon bok jag läst som de givit ut), och Ericsson Wärn som författare var också ny för mig.

Boken innehåller ett gäng nedslag under modehistorien. Det handlar om varför fransyskorna använde rött läppstift under andra världskriget, vem som burit klackskor genom historien och vad som hände med Alexander McQueen - bland annat. Vad som förenar dessa berättelser är såklart att de alla handlar om mode som varit banbrytande på något sätt.

Jag gillar Ericsson Wärns skrivsätt, som är enkelt, utan krångligheter och personligt. Jag som brukar ha svårt för att ta mig igenom rena faktaböcker köper faktiskt det här rakt av, för det blir aldrig någon vanlig faktabok. Det blir nästan snarare en form av novellsamling, och jag gillar det verkligen. Egentligen kan jag inte påstå att jag är superintresserad av just mode (men stil? Alltså följer ju inte mode slaviskt, men tycker att stil är kul och följer rätt mycket modebloggar. Så kanske lite ändå), men tycker typ det mesta blir intressant när det blir ett uttryck för vad som händer i samhället.

För övrigt måste jag säga att den här boken är så otroligt väldesignad. Väldigt vit, blank, guldig text och pärmar med råa (!!!) kanter. Måste ses för att förstå storheten. Allting bara skriker exklusivitet, trots att utformningen är väldigt minimalistisk.

Det första jag gjorde när jag hade läst klart den här boken var att kolla på Goodreads vad Ericsson Wärn mer skrivit. Jag fastnade direkt för Underbart och lånade den på biblioteket i förra veckan. Nu vet jag inte när jag hinner läsa den pga har sjukt mycket att läsa i skolan. Men snart, hoppas jag!

« Banbrytande mode: Från korsett och kuverväska till kortkort | Karina Ericsson Wärn | 184 s. »
« Atlantis | 2014 | Goodreads »
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg