Efterlysning: Läslusten

08:25

Jag kom hem från Östersund och bara tappade all lust att läsa. Har visserligen hunnit med två böcker sen dess, men det har gått extremt långsamt. När jag så fick hem Himmelstrand släppte jag allt annat för att börja läsa. Nu har jag kommit ungefär 80 sidor in i boken, och alltså... det vill sig inte. Jag kommer inte in i den. Jag är sååå nära på att ge upp. Jag är inte sugen på att läsa den och om jag börjar läsa en annan bok har jag liksom officiellt "gett upp". Och så lätt vill jag inte ge upp den.

Men okej, här kommer en "efter ca 80 sidor"-rapport:
Jag känner inte att jag får någon som helst kontakt med karaktärerna. Dom här avsnitten med hunden eller barnen tycker jag inte alls känns bra eller spot on, utan bara lite töntiga och lite... fördummande.
Boken håller definitivt inte för en genusläsning. Jag vet inte om jag blivit mer medveten och att Ajvide alltid varit såhär, eller om han helt enkelt blivit mer gubbig. Jag tror förstås på det första. Vill inte riktigt inse att jag kanske vuxit eller medvetat (ja, det är ett ord. Nu är det) mig ifrån honom, och därför vägrar jag ge upp. Han brukade vara (och är fortfarande) en av mina favoritförfattare, och jag blir lite upprörd över att jag inte gillar den här boken. Att jag vägrar ge upp gör att jag inte läser några böcker alls, eftersom jag inte är sugen på Himmelstrand. Alltså, hittills, efter ca 80 sidor är Himmelstrand en stor, jävligt fet besvikelse.

Har du börjat läsa än? Vad tycker du såhär långt?
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg