Bokbloggsjerka 12 – 15 september

18:40

Nu kommer det här något sent under dagen, men i alla fall! Dags för veckans jerka!

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?
Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!


Oj eh. Ärligt talat har jag ingen direkt metod - eller har i varje fall inte haft fram till nu. Förr brukade jag bara läsa, pausa (viktigt), skriva. Nu har jag skaffat mig en bok som jag alltid har i väskan och som jag antecknar i medan jag läser. Och ärligt talat tycker jag att det blir lite bättre. Saker som jag tänker under läsningens gång blir tydligare och jag kommer ihåg i slutet hur jag tyckte mitt i. Alltså ibland på slutet kan det ju vara svårt att veta hur en tyckte mitt i, för att slutet antingen kanske var lite meh eller helt fantastiskt och att det liksom färgar ens intryck av resten av boken. Dessutom små analysgrejer som till exempel hur jag har associerat eller kontextualiserat någonting kan jag återkomma till. Tidigare har jag reflekterat över sådana saker i stunden och sen är det inte mer med det. Nu har jag i alla fall en chans att ta upp det i recensionen.

Annars har jag väl inte direkt någon metod. Jag tycker dock att det är viktigt att vänta någon dag innan jag recenserar så att jag får chansen att smälta intrycken lite.
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

16 kommentarer

 1. En bra idé med anteckningsbok i väskan! Det vore kanske något för mig...

  SvaraRadera
 2. jag vill också smälta intrycken, sova på saken.

  SvaraRadera
 3. Smart. Kan ju även anteckna i mobilen om man känner för det.
  Tack för tipset.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 4. Jag ska nog skaffa en anteckningsbok

  SvaraRadera
 5. Jag använder mobilen, väskan blir lättare då:-)

  SvaraRadera
 6. Jag funderar på att skapa någon form av metod om jag nu blir med gästrecensent.

  SvaraRadera
 7. Det är bra att anteckna men jag skriver isåfall direkt in i ett utkast till blogginlägg, alternativt på små papperslappar som jag lägger i boken

  SvaraRadera
 8. Anteckningsbok använder jag mig också av, funkar super.

  SvaraRadera
 9. anteckningsbok och penna i väskan är ett måste!

  SvaraRadera
 10. Jag är tyvärr alldeles för lat för att göra anteckningar

  SvaraRadera
 11. Tycker du har en jättefin blogg, har blivit sugen på flera böcker.
  Och då gillar jag inte ens att läsa:-).
  Kram Moa

  SvaraRadera
 12. Den där anteckningsboken är värd sin vikt i guld, tycker jag. Precis som du skriver är det svårt att komma ihåg vad man tyckte i mitten när man väl kommit till slutet.

  SvaraRadera
 13. Har ingen direkt metod heller, förstår vitsen med anteckningar men känner att det skulle störa mitt läsflöde lite för mycket.

  SvaraRadera
 14. Jag tror jag ska börja med ett anteckningsblock, små noteringar kring varje utläst bok. Några stödord och så kanske kan ge ännu bättre omdömen.

  SvaraRadera
 15. Antecknar ibland, men inte alltid.

  SvaraRadera
 16. Jag kan göra hundöron men antecknar inte. När jag läser så läser jag, då vill jag inte avbryta mig. Jag brukar nog ändå komma ihåg en hel del av det jag tänkt, tyckt och känt under läsningen, jag är bättre på att komma ihåg det jag läser än det jag hör. Ljudböcker skulle jag aldrig kunna recensera!

  SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg