Book-shuffle

07:51

Okej, snor den här från Alex. Sätt en spellista på shuffle och de fem första låtarna som spelas ska en koppla till en bok som en förknippar med/påminns av låten. Jag kommer ingen vart i mina böcker, så får väl blogga om sånna här grejer istället! Kommer använda mig av den här listan eftersom det är min allra störstaste megalista med exakt all partymusik jag kan komma på (okej kanske lite ouppdaterad).

Moving to New York - The Wombats
Okej, de författare jag kopplar mest till New York är såklart Rachel Cohn och David Levithan. Låten råkar också innehålla ordföljden "looks like christmas came early, christmas came early for me". Vilket helt enkelt måste betyda: Dash och Lilys utmaningsbok.

Unhappy Birthday - The Smiths
Okej, den här är lite halvlogisk. När jag lyssnar på den här tänker jag faktiskt inte alls på unhappy birthdays utan faktiskt helt tvärtom. Alltså happy unbirthdays. Såklart! Who doesn't? Och i vilken bok firar de unbirthday? Alice's Adventures in Wonderland! Klockrent, eller hur?

Like Dylan in the Movies - Belle & Sebastian
Den här låten associerar jag till en viss bok bara för att jag vet att författaren gillar den här låten. Det var nämligen Sandra Beijer som fick mig att börja gilla den här låten efter att jag hört den i en av hennes spellistor, så då måste jag ju helt enkelt tänka på Det handlar om dig när jag lyssnar på den.

Underdog - Kasabian
Den här kräver lite citat för att förklaras:

I got my cloak and dagger in a bar room brawl
See the local loves a fighter, loves a winner to fall /.../ 
It don’t matter I won’t do what they say
You got the money and the power I won’t go your way
I can’t take from the people they don’t matter at all
Ill be waiting in the shadows
Till the day that you fall 
Kill me if you dare
Hold my head up everywhere
Keep me riding on this train
Jag tänker nog egentligen snarare på en speciell karaktär än en bok, men karaktären är ju förstås med i en bok. Karaktären jag tänker på är Day i Legend.

Close To Me - The Cure
Alltså åh! Hoppades nästan på att få en Cure-låt, pga har en så himla klockren koppling till dem. Och när jag hör den här tänker jag alltid på en speciellt bok. Okej, vi börjar med den första kopplingen som snarare handlar om sångare-författare än låt-bok.


Tänker ni samma sak som jag? Jag tänker förstås på HÅRET. Båda har svart yvigt hår. Fast Neil Gaiman har förstås ännu yvigare hår i mitt huvud. Nåja. Till BOKEN: Boken jag tänker på är förstås Coraline, tack vare dörrknarret i början av låten. Och okej, för att inte tala om att det finns ca tusen likheter i stämning mellan The Cure och Neil Gaiman (alltså pratar om det gotiska, inte deppigheten. Gaiman står inte för så mycket deppighet direkt. Titta på Lullaby så förstår ni nog vad jag menar). Tycker faktiskt det här är min allra säkraste koppling av alla.

__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg