Intervju med mig själv

07:31

Jag har inte varit med på dem två första uppgifterna i Fridas bokbloggsmaraton, eftersom jag inte riktigt vetat vad jag skulle hitta på att skriva om. Nu tänkte jag dock att det är dags att peta ihop något, på uppgift nummer tre! Uppgiften går nämligen ut på att hålla en liten intervju med sig själv, och det kan jag ju göra.


1. Varför läser du?
Varför skulle jag INTE läsa?! Okej, men för att gå på djupet: läsning för mig är ett sätt att skaffa mig själv verktyg till att hantera vardagen. Och alla grejer som inte tillhör vardagen för den delen - jag tänker till exempel på när min farfar dog för två år sedan. Jag hade knappt någon ork att läsa då, men lyckades ändå ta mig igenom lättare fantasy. Och det hjälpte som verklighetsflykt för ett tag. När jag kliver ut ur boken har jag återfått lite styrka. Ett exempel jag läst på senare tid är Patrik Lundbergs Onanisterna (mycket bra bok som ej haft recdatum än). Jag tvivlar ca 1000 gånger om dagen på om jag kan doktorera (förut handlade det om min egen förmåga, nu har jag väl kommit till ett stadie där jag är livrädd för att yttre faktorer ska göra att jag inte passar in), men den här hjälpte mig lite på traven att faktiskt tro på mig själv.

Okej för att sluta låta så himla pretto så läser jag ju självklart för underhållning också. 

2. Vad är du stolt över?
Snor den här frågan från Frida själv. Jag är stolt över att jag trots att jag under gymnasiet hade sjukt mycket ångest och nästan aldrig var i skolan klarade mig igenom gymnasiet med hyfsade betyg och att jag lyckats ta mig dit jag är idag. För tre år sedan hade jag aldrig kunnat drömma om att drömma om det som jag gör idag, för jag trodde det låg lååååångt utanför min förmåga. Att plugga på universitetet har varit sjukt nyttigt för mig. Och jag är sjukt stolt över att jag ör den jag är idag. 

3. Vilken är den bästa platsen i världen?
Okej, jag tänker på plats mer som sammanhang än en geografisk plats. I så fall litteraturvetenskapen på Stockholms Universitet. När jag kom dit för ett och ett halvt år sedan kände jag för första gången i mitt liv att jag kommit hem. 

4. Vad vill du göra när du blir stor?
När jag blir stor vill jag till att börja med doktorera i litteraturvetenskap. Efter det vill jag supergärna undervisa på universitetet och forska såklart. Drömmen vore att få stanna kvar på Stockholms Universitet, men med arbetsmarknaden för fil. dr. i littvet är väl inte chansen jättejättestor direkt. Men jag hoppas!

5. Vilka är dina tio senaste googlingar?
  1. "se google historik" (haha)
  2. "intervjufrågor"
  3. "ordfront förlag"
  4. "alumn"
  5. "caps lock chromebook" (har haft min chromebook i ett halvår, men fick black out och glömde hur en satte på caps lock)
  6. "caring is creepy chords"
  7. "marly's ghost"
  8. "brin selznick" (eh, missade tydligen ett a)
  9. "djurens parti"
  10. "sticketh meaning" (google translate kunde inte översätta </3 )
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg