The Lion, the Witch and the Wardrobe

08:14

Igår började jag läsa The Lion, the Witch and the Wardrobe som jag ska ha hunnit 75 sidor i fram till på onsdag (plus 200 sidor i Game of Thrones. Jag läser på svenska, och ändå kan jag meddela att nepp, det kommer nog inte hända. Nåja).

Alltså det allra, allra finaste med den här boken är ju faktiskt inledningsbrevet, som är så fint att jag får gåshud. Eftersom bilden är lite dålig återger jag brevet i sin helhet under.


My Dear Lucy,

I wrote this story for you, but when I began it I had not realized that girls grow quicker than books. As a result you are already too old for fairy tales, and by the time it is printed and bound you will be older still. But some day you will be old enough to start reading fairy tales again. You can then take it down from some upper shelf, dust it, and tell me what you think of it. I shall probably be too deaf to hear, and too old to understand, a word you say, but I shall still be
your affectionate Godfather,

C. S. Lewis

(Håller för övrigt med om att det kommer en period där en återigen blir intresserad av sagor. Jag var det inte under tonåren, men börjar gå åt det hållet igen. Det är fint, tycker jag! En blir liksom lite mer barn för varje år en blir vuxen. Eller vad säger ni?)

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg