Nej, jag blir faktiskt inte en lyckligare och bättre människa av att bara läsa recex

07:59

Hur många olästa recex jag har i bokhyllan? Jättemånga. Vi behöver inte ens räkna. Det är jättemånga, helt enkelt. Hur många böcker jag totalt läst i oktober? 13. Hur många av dessa som varit recex? 2. Om jag känner mig dålig? Inte ett dugg.

Den här månaden har jag inte prioriterat recensionsexemplaren. Svindlande. Blir jag en bättre människa av att läsa de senaste böckerna först? Nej. Blir mitt liv berikat av att jag har koll på vad som ges ut hela himla tiden? Nej. Blir mitt läsande roligare för att jag läser de böcker jag kan få, istället för de böcker jag verkligen vill läsa? NEJ.

I oktober har jag mest läst för att jag vill (om en bortser från de perioder då jag haft ordentliga lässvackor, vilket varit nästan halva oktober. Då har jag läst för att hålla mig vid liv). För att jag älskar att läsa böcker. För att jag älskar bra historier. Inte för att vara först eller för att recensera. Och jag tycker faktiskt att det märkts i både recensioner och övriga blogginlägg. Så jag kanske faktiskt skulle fortsätta med det. Dra ner på recexen och barabara läsa det jag verkligen, VERKLIGEN vill läsa. Okej, kan vi komma ihåg det? Bra. Nu har jag sagt det så att alla andra hört det, så nu måste det bli så.

Vad tänker ni?

(Ja, jag HAR bloggat om ungefär det här tidigare. Läs här.)
__________________________________________________________________________________

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Jag har dragit ner på rec.exen och beställer verkligen bara böcker jag annars skulle köpa! Så kan jag köpa och hinna läsa andra böcker jag vill läsa oxå! :)

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg