Bloggstafett Lucka 12

10:00

Så blev det min tur i Sofies bloggstafett. Uppdraget är att skriva om en bra ungdomsbok en läst i år. Jag funderade länge på vilken jag skulle välja. Vad är det bästa jag läst i år? Vilken bok är det som fångat mig mest? Som hållit bäst? Vilken bok kan jag vrida och vända på i all oändlighet och ändå fortfarande gilla?

Jag ställde alla frågorna ovan, tills jag kom till den sista: Vilken bok - eller vilka böcker - har jag kunnat andas 24/7 i flera veckor, utan att tröttna på? Då insåg jag vad det är jag måste skriva om.

Under våren skrev jag kandidatuppsats. Jag skrev om Marie Lus Legendtrilogi. Och kanske är det för att vi spenderade så mycket tid tillsammans - eller kanske är det för att jag förälskade mig i Day om och om igen. Kanske finns det ens ingen särskild anledning. Men den här trilogin kommer alltid vara lite speciell för mig.

Förstår ni att jag alltså analyserat sönder bitar av den här trilogin och fortfarande gillar den? Att jag läst alla böcker flera gånger om och fortfarande gillar den? Att jag hoppat runt, läst enstaka ord, meningar, stycken, sidor, kapitel, helt tagna ur sitt sammanhang och FORTFARANDE gillar den? Jag har petat på allt det bra och allt det dåliga och det dåliga har inte gått mig på nerverna. Jag har lärt mig att älska skavankerna lika mycket som jag älskar allt det andra.

Så okej, jag kommer inte välja EN bok som min bästa i år - det måste bli tre. Legend, Prodigy och Champion.

Imorgon kan ni läsa om Helenas bästa ungdomsbok hon läst i år. För det får ni klicka er in på Fiktiviteter!

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Tack för ditt inlägg!
    Du har ju en massa bra argument till att detta borde vara bästa böckerna, blir helt klart sugen på att läsa!

    SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg