Engelska-utmaningen

08:20

I april gav jag mig på att utmana mig själv att läsa minst 20 böcker på engelska under det här året. Jag tänker faktiskt ge mig själv godkänt på den punkten, trots att jag skarvat med en hel del serier på engelska. Men hey - det fanns inga regler.

Under hösten har jag ju också pluggat engelska, och känner att jag övat upp att läsa på engelska extremt mycket. Det som förr gick knaggligt och trögt flyter nu betydligt bättre. Det är nog inte helt lätt att avgöra vad som är orsak och verkan här - jag tror att jag läst mer på engelska för att jag blivit bättre på det, vilket gjort att jag blivit ännu bättre och läst mer. Och så vidare. Nu känns det inte ens intressant att kolla vilka översättningar som ges ut på svenska längre, och det känns så skönt på ett sätt. Innan har jag känt mig begränsad av att jag inte orkat läsa på engelska, men nu är det liksom ingen ansträngning längre.

Den fullständiga listan över vilka böcker jag faktiskt läst tänker jag inte klistra in här. Istället får ni klicka er in här om ni skulle vara intresserade.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg