Om det här med skolarbeten

18:57

Det här är egentligen ett meddelande till folk som förmodligen bara är tillfälliga besökare - och alltså ändå inte kommer se det här. Men ändå.

På senaste tiden har jag fått jättemycket förfrågningar - på mejl, på facebook, i kommentarer - om att hjälpa till med skolarbeten, där det går ut på att jag ska svara på alla frågor. Jag är "skittråkig" och svarar nej varje gång, eftersom:

1. Jag har varken lust, tid eller möjlighet att sitta och göra era skolarbeten. Jag har egna saker jag måste och hellre vill göra, och det är ni som fått frågorna. Inte jag.

2. Läraren gav er frågorna av en anledning. Om hen frågar vad som en budskapet med en bok är det för att ni ska lära er att tänka själva och dra egna slutsatser. Om ni inte klarar av att svara på frågorna kan inte jag sitta här och ge er svaren. Det fungerar inte så. Då lär ni er inte det ni behöver lära er. Och jag tänker inte hjälpa någon att fuska, för jag tycker att en får ta konsekvenserna när en inte gjort uppgifterna som en ska göra.

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg