Top Ten Books I Read In 2014

07:49

Temat för veckans Top Ten Tuesday är årets bästa böcker. 


FÖR DET FÖRSTA: Det är ju fasen SKANDAL att ens göra en sån här lista när året inte ens är slut ens?! Alltså, vaddå, tror de att en inte kommer läsa några fler bra böcker i år eller vad är det frågan om?
FÖR DET ANDRA: Jag har verkligen försökt skriva upp vartefter i år, men jag tycker det är så svårt. Alltså minnena av en bok bleknar så himla mycket, och vissa böcker tycker jag i efterhand betyder mycket mer för mig än de gjorde direkt efteråt, och tvärtom.

Okej, jag tror att jag filosoferar för mycket när jag ska göra dessa listor. Let's just present the list, ok? Några väljer jag att klumpa ihop till en punkt den här gången och kommentera tillsammans. Så om det står 1, 2, 3 och SEN kommentar gäller den för alla ovan utan kommentar. Är ni med?

1. Prodigy - Marie Lu
2. Champion - Marie Lu
3. The Young Elites - Marie Lu
Den sista slängde jag in i sista stund, både här och på min ♥♥♥-lista, där ni kan hitta mina favoriter alla dagar i veckan (alltså inte bara på tisdagar). Det KAN vara så att jag är förblindad av hur mycket jag gillar Legend, men det KAN också vara så att Young Elites var grym. Det kan även vara så att jag behövde fylla ut en på listan och att jag tror att den här stod näst på tur att komma in. Alltså, Prodigy och Champion behöver ju egentligen ingen mer motivering än den här. Fler ord är överflödiga.

4. Egenmäktigt förfarande - Lena Andersson
5. Onanisterna - Patrik Lundgren
6. Det mest förbjudna - Kerstin Thorvall
Dessa tre kan verka väldigt olika, men allihopa berörde mig djupt på ett väldigt personligt plan. Det är den typen av böcker som jag önskar att jag kunde läsa om och känna samma sak för igen, men jag tror inte att jag kommer kunna göra det. Vilket dels är TACK VARE dessa böcker, eftersom de har fått mig att reda ut tankar och saker om mig själv. Gud så pretto det här låter, men jag vill innerligt tro att det finns någon som förstår vad jag menar i alla fall.

7. Det handlar om dig - Sandra Beijer

8. Panic - Lauren Oliver
Jösses, gillade den här boken så himla mycket, och gör fortfarande. Det är som att den skimrar lite lite när jag ser på den i bokhyllan. Den har liksom allt som en bra ungdomsbok borde ha: Ett intressant koncept, mycket spänning och lite komplicerade relationer. Dessutom riktigt bra ihopkokat och framfört. Om ni inte läst den här än borde ni göra det. Ja. Nu.

9. Mördarens apa - Jakob Wegelius
Är så ledsen att jag aldrig recenserade den här, för jag minns den inte tillräckligt bra för att göra det såhär långt i efterhand. Men den är så himla fin och mysig. Jag tänker på altanläsning och sol på benen och lugnt och mysigt när jag tänker på den här.

10. Carrie - Stephen King
Precis såhär är det jag VILL att Stephen King ska vara - det vill säga kortfattad (ynka 238 sidor!), men informativ, med fantastisk upptrappning utan urspårning på slutet. Det är det här jag alltid förväntar mig av honom, men blir alldeles för ofta besviken...

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  1. Håller med om att det är lite tidigt att göra en sån här lista.

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg