Bokbloggsjerka 16 – 19 januari

07:38

Okej, det här har verkligen varit en riktigt dålig vecka. Är så himla glad över att den är slut. Min första vecka som 22 - nu kan det bara bli bättre. Men innan det är helt slut på veckan har vi ju först en jerka att ta hand om:

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?


Jag började läsa när jag var fyra år gammal (ingen vet hur det gick till) och efter det har jag aldrig slutat. Jag har alltid fascinerats av berättelser, framför allt andra världar (vilket jag ju fortsätter återkomma till fortfarande).

Nu känner jag mig obehagligt naken utan att ha en pågående bok. Jag har läst så mycket så länge att böcker är en del av mig som det inte går att plocka bort. Jag upplever också att saker blir lättare att hantera när jag läser och blir betydligt mindre stressad. Förutom att det såklart är sjukt kul och intressant att ta del av andra liv och världar. Och tja, när det är roligt går det ju fort liksom. 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 1. Gillar också det där att ta del av andras liv och världar. Böcker är helt enkelt oslagbara!

  SvaraRadera
 2. Läsandet är verkligen en stor del av mig också, skulle inte vara hel utan det!

  SvaraRadera
 3. Då var vi ungefär lika gamla när vi lärde oss läsa...

  SvaraRadera
 4. Det kan verkligen kännas konstigt utan en pågående bok, läsning är underbart! ;)

  SvaraRadera
 5. Jag lyckas alltid varva ner när jag läser :)

  SvaraRadera
 6. Läsandet är en del av mig också, och nåt av det bästa som finns är att försvinna in i en bra bok :)

  SvaraRadera
 7. Jag kan inte minnas att jag inte kunnat läsa, och läser gör jag jämt. Jag behöver fundera på mitt jerkasvar ett tag...

  SvaraRadera
 8. Jag älskar att ha en bok nära mig, och veta att den finns där när jag behöver den!

  SvaraRadera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg