Kaosutmaningstips 3

07:01

Här kommer då det sista tipsinlägget till Kaosutmaningen! Sen kan jag återgå till alla recensioner jag skjutit upp, och så vidare. Tidigare inlägg hittas alltså här och här. Om ni vill ha mer tips efter att ha läst mina listor (jag tipsar ju ändå mest om ungdomsböcker och fantasy, och det kanske finns de som är intresserad av något annat också) rekommenderar jag att ni tar en titt på bloggarna som finns med i listan över bloggar som deltar (vilket alltså är över 60 pers nu! Där har ni ju en del att gå igenom). Jag har tagit några tittar då och då och ni ser ut att klara er bra allihopa!

Nåja, över till mina tips:

25. Läs en bok med en flagga på omslaget.

Alltså, jag kunde faktiskt pinsamt nog inte komma på en enda bok med en flagga på omslaget, så jag fuskade lite och kollade igenom hela listan med bloggare. Vad jag ser verkar tre personer ha klarat av punkten hittills - David har läst Avblattefieringsprocessen, Gärdsmygen har läst Surt sa räven om rabarbern och Anna har läst Carthage.

26. Läs en bok om en skolklass. 
Här har jag tre alldeles prima tips! Tusen gånger starkare måste ju räknas som en klassiker vid det här laget, men den tipsar jag i vart fall om! Den andra är Jag vill bara att du gillar mig av Ingrid Olsson, och den tredje Fjärde riket av Maria Nygren.

27. Läs en bok med en hund i. 
Här går det ju bland annat att läsa valfri Molly Moon-bok (mvh inbitet Molly Moon-fan)!

28. Läs en bok som handlar om ett föräldralöst barn.
Jag betade av den här med hjälp av Laini Taylors Mörk ängel. Ett annat tips är En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret av Brian Selznick. Även här passar ju faktiskt Molly Moon in. Eller Harry Potter för den delen.

29. Läs en bok som utspelar sig på en annan planet (månen är också godkänt, för den som vill använda tex Uppstigandet för att pricka av den här).
Här har ni ju egentligen redan fått ett tips i Uppstigandet av Karen Bao. Dock är den här typen av science fiction inte riktigt mitt område, så måste nog överlämna tipsandet åt någon annan. Kommer nog dra en runda förbi jobbet någon dag och fråga lite om det!

30. Läs en novellsamling. 
Åh, jag är över lag inget novell-fan, men det finns ju några riktigt fina. Igen vill jag tipsa om Ingrid Olsson. Både Önska bort, önska nytt och Blink, blink med stjärnan är bland det bästa jag läst I MITT LIV. Skojar inte. De är totala mästerverk. The Melancholy Death of Oyster Boy av Tim Burton är också fin. Grymhet av Birgitta Lundqvist är också bra! Jag tycker att sagor också räknas som noveller, så sagosamlingar fungerar också. Själv är jag mitt upp i Bröderna Grimms sagor återberättade av Philip Pullmann, till exempel.

31. Läs en bok från ett för dig nytt förlag. 
Den här är ju också väldigt individuell, så den kan jag inte svara för.

32. Läs en bok som utspelar sig i Malmö. 
Den här tog jag eftersom jag inte kan minnas att jag läst en bok som utspelat sig i Malmö. Men för min del är det kanske en vettig anledning till att ta tag i Udda verklighet av Nene Ormes.

33. Läs en bok du fått av någon annan. 
RECEX RÄKNAS INTE. Men det kanske ni förstod. Jag kommer ha jättesvårt för att pricka av den här punkten, för jag får typ aldrig böcker i present av folk (HINT HINT).

34. Läs en bok på vers. 
Här hänvisar jag till Schitzo-Cookie som hade ett tema med böcker på vers för ett par år sedan. Kolla in hennes inlägg!

35. Läs en bok vars titel är en allitteration (det vill säga: alla ord börjar på samma bokstav. Till exempel: Mio, min Mio.)
Här har ni ju också fått ett tips i Mio, min Mio (mycket bra bok, för övrigt). Jävla John av Eva Dozzi är rolig om en är Beatles-fan. Ketchup Clouds av Annabel Pitcher tycker jag räknas, eftersom det är en allitteration när en säger det. Själv kanske jag äntligen tar tag i min fina Penguin Threads-utgåva av Black Beauty av Anna Sewell.

Sådär, that's it! Som vanligt - skriv era tips i kommentarsfältet om ni har några! Eller skicka ett mejl om ni vill ge mig en bok i present så jag kan bocka av punkt 33 ;)

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg