Kulturkollos tisdagsutmaning

06:30

Okej, eftersom alla andra gör den här och jag inte hann/orkade skriva inlägget jag egentligen hade planerat till idag får väl jag också haka på Kulturkollos tisdagsutmaning... på en onsdag. En dag sent (jag hade jättemycket att göra igår, ok?!). Nåja. Fantasy är temat, och eftersom det är nästan det enda jag läser - känns det som (även om sf och skräck nog är mer min grej) - tänkte jag att det passar väl ändå.

Vilken fiktiv plats skulle du besöka om du bara kunde?

Vilken himla (bra och snäll) magisk skola som helst. Alltså, jag tror inte att någon av er missat det här - skolan är en av mina bästa platser i världen. Att lära mig nya saker är en av mina favoritsysselsättningar. Att lära sig magi vore ännu bättre. I övrigt verkar jag ju bara läsa dystopier, och dit vill jag INTE. Men givetvis, om alla fiktiva världar fanns på riktigt skulle jag ju inte kunna hålla mig ifrån Narnia heller. Jag upplever dock att det i den fantasy jag läser inte riktigt är världar som en VILL besöka. Och hur rolig skulle sådan fantasy vara egentligen? Alltså jag menar en helt problemfri värld, utan krig eller något. Då försvinner ju lite poängen med berättelsen.

Om du fick välja en av alla dessa magiska varelser som ditt eget husdjur – vilket skulle du ta? Och varför?
Jag gillar saker som är pälsiga, varma och gulliga, så kanske en pygmy puff från Harry Potter? Annars kan jag avslöja att jag redan har en magisk katt! Hon är overkligt söt, och ändå kan jag hålla mig från att äta upp henne. Det måste ju vara någon sorts superkraft åtminstone (alternativt kallas det för vassa tänder. Är osäker)?

Hitta på en egen trollformel! Hur låter den? Vad tänker du använda den till?
Wah, jag kan inte hitta på saker när folk ber mig, så hur den låter kan jag inte svara på. Den trollformel jag skulle önska mig mest är en som gör att jag kan förflytta mig varsomhelst närsomhelst. Skulle träffa så himla många personer jag gillar och göra så himla mycket saker. Men en sådan trollformel finns ju redan, så en sådan hittar jag inte på.

Jag diskuterade den här frågan med min sambo, och jag föreslog en trollformel som kunde göra små ulliga djur (eftersom det är typ det bästa som finns). Han svarade att jag INTE behöver en sån trollformel, utan att jag behövde en trollformel som hittar saker jag tappat bort. Till exempel Snickersen jag tappade bort i söndags och hittade igår i en av mina skor (!). Och det är väldigt sant. Min sambo hälsar att den låter på ett sätt som skrämmer Katniss (alltså katten med superkrafter).

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Jag hade behövt den där trollformeln, jag också. All denna onödiga leta-tid...

    SvaraRadera
  2. Leta efter saker är så tråkigt så den där formeln skulle jag också vilja kunna.

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg