Throwback Thursday - Blodssystrar

06:40

Eftersom David tog initiativ till Throwback Thursday för några veckor sedan, och jag längre funderat på att plocka tillbaka inläggsserien Böcker jag minns tänkte jag att det väl lika bra att fräscha upp den där inläggsserien och haka på TBT istället. Jag kommer uppdatera etiketten på alla gamla inlägg så att alla inlägg numer ryms under Throwback Thursday.

Mitt första TBT-inlägg blir för att minnas en tid då jag var betydligt mer lustbetonad i mitt läsande och därmed mindre driven av prestation. Sommaren när jag var elva eller tolv år gammal åkte jag med min farmor, farfar och lillasyster till fjällen för att vandra i en vecka. Vi bodde på något hotellaktigt och var ute och vandrade under dagarna - så inte riktigt så hardcore som det låter. Vi åkte bil hela vägen upp till Grövelsjön, och bil hela vägen hem - en resa på ca 13 timmar TOR. I sysselsättningsväg hade jag men mig fyra CD-skivor (The Offspring - Greatest Hits, Green Day - American Idiot, Green Day - Dookie, Green Day - Shenanigans. Jag hade en Green Day-period, okej) och en bok. Låt mig upprepa: EN BOK.

Ni har sett mina resepackningar tidigare. Rimlighet är inte min starka sida när det kommer till att packa böcker. Men hur kom det sig egentligen att jag packade ynka EN ENDASTE BOK till en bilresa som skulle ta 13 timmar fram och tillbaka, och när jag dessutom kanske skulle vilja ha något att läsa under själva veckan (faktum är att jag gick upp klockan sex varje morgon, innan alla andra vaknade, satt i matsalen och drack te, åt citronmuffins och läste min enda bok. Om och om och om igen. Tror jag hann läsa den minst tre gånger under veckan)?

Det råkade vara min favoritbok just då. Och ni vet hur mycket jag hatar vampyrer? Det var en vampyrbok. Blodssystrar av Celia Rees var det. En bok som nu verkar vara svår att få tag i. Mitt eget ex gick förlorat när jag flyttade från min pappa under första året i gymnasiet utan att ta med mig några av mina böcker. Jag har försökt läsa andra av Rees böcker efter det, men inte riktigt fastnat igen. Sovay fick stå oläst så länge i bokhyllan att jag till och med för några månader sedan måste ha rensat ut den (eftersom jag precis kollade efter den och inte kan hitta den). Men jag tänker på det här att bara läsa samma bok om och om igen - trots att jag vet vad som ska hända, trots att det fanns hur många olästa böcker som helst som jag kunde ha tagit med mig. Jag borde kanske lära mig lite mer av 11-12-åriga jag?

Ingen kunde förstå varför hon hade blivit så sjukligt blek och tröttHuset var precis som Ellen mindes det - stort, knarrigt och lite spöklikt. Som barn hade hon älskat att hälsa på sin mormor. Men den här gången skulle allt bli annorlunda... I halvdunklet på vinden hittar hon en vacker gammal dagbok från 1800-talet. Den är skriven av en flicka i hennes egen ålder. Flickans namn var Ellen. När Ellen börjar läsa dagboken rullas en kuslig historia upp för henne. En historia som Ellen på någon märkligt vis känner igen - och som sakta flätas samman med hennes eget liv...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg