Top Ten Books I Can't Believe I Haven't/Want To Read From X Genre

07:01

Eh, eftersom jag tydligen IGEN är lite opepp på att läsa böcker är veckans Top Ten Tuesday-tema svårt för mig. IGEN. Jag har inte valt någon speciell genre utan bara allmänt böcker jag verkligen borde ha läst by now.

 1. Deborah Harkness - A Discovery of Witches
 2. Alldeles för många böcker av Stephen King. Bland annat The Shining.
 3. Nina Björk - Under det rosa täcket. Är ju nästan olagligt att vara feminist utan att ha läst den här.
 4. Jenny Jägerfeld - Jag är ju så jävla easy going. Pga Jägerfeld = genial.
 5. Jostein Gaarder - Sofies värld. Brutalälskade filmen när jag var liten trots att jag begrep ingenting. Såg den en miljon gånger.
 6. Jonathan Safran Foer - Äta djur. Eftersom jag inte äter djur. Är egentligen väldigt dålig på sånt här med dokumentärer och att sätta mig in i djurrätt, fastän jag har hjärtat på rätt ställe. Att göra mer sånt kanske skulle få mig att ta sista steget över till rätt sida (dvs utesluta alla animalier). Men å andra sidan har jag också problem med att jag tar på mig mer ansvar och dåligt samvete än vad jag klarar av, och kanske skulle gå under av ångest istället.
 7. Allt av Donna Tartt. Med tanke på att Den hemliga historien är bland det bästa jag läst I MITT LIV.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

 1. Ja, jag kan ju rekommendera King då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag och King har ju ett lite stormigt förhållande. Ibland, som i Carrie och Jurtjyrkogården och Under kupolen är han ju fantastisk. I Det - not so much.

   Radera
 2. Jag har läst pinsamt lite King, ingen alls.. Än! Jag trodde också som du angående Under det rosa täcket innan jag hade läst den men jag tror att det finns bättre och mer uppdaterade versioner i dagsläget, borde finnas om inte annat. Och till sist angående Äta djur. Ja den borde du nog faktiskt bara läsa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carrie är en bra inkörsport till King! Börja med den :) Under det rosa täcket tycker jag ändå att en borde ha läst - även om den är icke uppdaterad bör en kunna sin historia osv.

   Radera
 3. Måste kanske läsa om Den hemliga historien. Vet att jag har läst den, men kan inte för mitt liv komma ihåg något. Betyder nog att jag inte gillade den, men man kanske ska ge ett nytt försök. Jag har också taggat dig i en enkät, om du vill såklart men tror du har bra boktips att komma med. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ska checka enkäten! Tack för tagg :)

   Radera

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg