Alltså jag orkar inte mer!!!

06:27

Min fantasykonsumtion den senaste tiden har onekligen överraskat mig. Det känns som att jag vänt mig rätt mycket till typer av fantasy som jag inte brukar läsa. Till exempel är ju high fantasy inte egentligen min cup of tea (jag ser mig själv som främst sf-junkie, trots att det blivit otroligt lite av den biten på senaste tiden). Jag är egentligen inte såld på sagor. Definitivt inte... historisk-ish fantasy (eller det beror ju rätt mycket på också. The Young Elites fungerade ju utmärkt för mig). Ändå så är det åt det hållet jag sökt mig under de senaste två månaderna.

Igår läste jag klart Stardust (och gillade! Alltså jag + Neil Gaiman = <3 äntligen! Som jag har väntat på det här!). Jag började direkt på Hallahem: Staden under berget och ämnar läsa klart den, MEN. Ni vet när det först känns som att en skulle kunna läsa en enda grej i typ evigheter? Och sen känns det som att en kräks bara en ser någon liten pyttegrej som påminner om det? Där är jag nu. Saker jag är jävligt trött på i fantasyväg: skog. Naturfolk. Natur i största allmänhet. Samhällen utan elektricitet. Sagoväsen. Klashar ju totalt mot att vi bestämt att vi skulle läsa Narnia, för om jag får ett talande djur eller en drake eller nåt shitz finns risken att jag skriker högt på pendeltåget.

Känner ungefär såhär: Efter Hallahem blir det något helt annat. Kan en inte bara få lite grekisk mytologi på det här stället eller (alltså, det är ju jag som bestämmer vad jag ska läsa, men varför väljer jag så jävla kasst för?)?! Lär ju lätt bli Den försvunne hjälten efter det här. Så kanske jag kan orka mig igenom Narnia när jag har fått bryta av lite. Egentligen längtar jag mest efter att läsa superhjälteserier (vadan denna jättekonstiga craving?! Har haft jättesvårt för alla rena superhjälteserier jag försökt läsa), men har 0 superhjälteserier och 0 monetas och 30 000 koronor i skuld på bibblis (förmodligen, eftersom det här med att lämna böcker i tid inte är något för mig. Om en tar bort tre nollor och multiplicerar med två, dårå. Tillräckligt för att inte få låna i alla fall).

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg