Om läsplattenervositet

09:36

Idag åker jag hem från Malmö. Känns både jobbigt och skönt. Saknar min katt men längtar redan efter min sambo. Alltså distansförhållanden är djävulens påfund. Verkligen. Men nåja, det var inte det jag hade tänkt prata om, utan det här: läsplattor. Och den irrationella nervositeten. 


Eftersom jag blivit kompis med min läsplatta nu när jag läst flertalet manus i den plockade jag enbart med mig en, alltså EN (1!!!!) fysisk bok nu när jag skulle åka till Malmö. Alltså EN. ENDA. Och läsplattan då, laddad med en hel hög med böcker. Problemet är bara att jag liksom läste ut Girl Online (som var den fysiska boken jag hade med mig) igår och nu bara har läsplattan kvar. Av okänd anledning tänkte jag NÄR JAG VAR HEMMA att "ladd*?! Pffff behöver inte ha med mig ladden, den har ju HALVA BATTERIET kvar!"... Nu: "VARFÖR TOG JAG INTE LADDEN DEN HAR JU BARA HALVA BATTERIET KVAR?????" Sååå trots att halva batteriet borde räcka till i alla fall tusen sidor eller något sånt var jag tvungen att springa in på Pocket Shop på Malmö C och plocka på mig Jonathan Safran Foers Äta djur

Lärdom av det här: Ha alltid med antingen ladd eller en extra bok när läsplattan är med. Så slipps väldigt mycket panik och dyra bokutgifter. 

* världens bästa hemmakomponerade ord för laddsladd. Hör ni vad enkelt?! Istället för att säga "kan du ge mig laddsladden?" eller för den delen bara "sladden" och någon frågar "vilken sladd?" säger en ladden. "Kan du ge mig ladden?" Använder det jämt. Tycker jag är ett geni. 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Haha ladden var ett bra ord! Här hemma är vi mycket för svengelska, så vi brukar kalla laddare för "the ladder". ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Gud, vi pratar också så mycket svengelska att jag tror att det är mitt förstaspråk...

      Radera

Instagram

Populära inlägg