Throwback Thursday: "Mamma, ska jag läsa lite för dig?"

06:11

Första Throwback Thursday på tre veckor - annat kom tydligen emellan. Det här är en berättelse som blivit en legend i min familj - en berättelse som berättats om och om igen men som det helt klart går att ifrågasätta sanningshalten i. Men det är precis såhär den berättas som jag nu tänker återge den. Berättelsen handlar om när jag lärde mig läsa - vilket enligt mina föräldrar skulle vara något av ett mysterium.När jag var liten hade jag en bok som hette Oel å faffa som var en bilderbok modell tjockare. Därför räckte boken ganska många kvällar på raken. Uppenbarligen måste det också ha varit något av en favoritbok för mig, eftersom vi måste ha läst den rätt många gånger.

Så en dag, fyra år gammal, kommer jag ut till min mamma - jag tänker att hon sitter i soffan i vardagsrummet och jag tänker att den var i antingen guldbeige eller vinröd plysch, men eftersom jag var fyra kan jag egentligen inte komma ihåg vilken färg soffan hade. Jag håller Oel å faffa i handen och frågar helt sonika: "Mamma, ska jag läsa lite för dig?" Min mamma skrattar inombords och tänker "jaja, det lär väl vara någe hittepå", och säger "visst, gör du det!". Så öppnar jag boken och läser precis vad som står, eftersom jag när jag legat bredvid och tittat när mamma läst den för mig tydligen knäckt läskoden.

Och som vanligt så är det ju David som tagit initiativ till Throwback Thursdays-inläggen!

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg