"Två räcker kanske... Det finns ju ändå SF-bokhandeln där. Nej, ta tre. Eller vänta, fyra. Eller... fem?"

11:13

= jag när jag skriver packlista till Malmö. Jag ska alltså åka på tisdag morgon och vara borta till söndag eftermiddag. Jag kommer spendera alla vardagsdagar själv, eftersom min sambo jobbar och min enda kompis i Malmö åker... well, hem till Stockholm dagen efter att jag kommit till Malmö.


Så jag står inför dilemmat: Hur många böcker är det egentligen rimligt att släpa med sig (får lite panik av att "bara" ha med mig fem. Men det FINNS ju ändå SF-bokhandeln. Och Pocket Shop har jag hört)? Och vad sjutton gör en ensam i Malmö hela dagarna förutom att käka falafel och läsa böcker (because I'm gonna do that so much att jag kanske någon timme innan Victor kommer hem på fredag vill kräkas lite på det)? Jag och Victor tänkte ta en tur till Köpenhamn en eftermiddag, men jag funderar helt sonika på att ta en tur dit helt själv också. Eftersom jag behöver öva på att hänga själv i främmande städer och ta egna beslut och sånt.

Förra gången gick jag rakt bort en stund, läste en kvart på varje parkbänk jag såg, drack frapino i solen och gjorde studiebesök på SF-bokhandeln (och blev pratad med av varenda jäkla äldre man jag såg. Antingen är skånska män SJUUUUUUHUHUKT pratsamma, eller så ser jag väldigt sympatisk ut (jag kan i och för sig vara ganska gullig när jag vill. Om jag lägger manken till lite. Men krävs att jag fått dricka mitt morgonkaffe först)). Det var ju trevligt i och för sig, så det kan jag ju göra om.

Men hallå, mer då?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Bra det där med att besöka städer själv, jag har faktiskt också blivit lite bättre på det :) Eller ja, egentligen att göra mer saker själv. Bättre att göra saker själv än att inte göra dem alls tänker jag..

    SvaraRadera
  2. Ta och kontakta boblmafsyd - mycket trevliga bloggare i Malmö/Lund. Det brukar alltid vara någon som kan möta upp och träffas :-)

    SvaraRadera

Instagram

Populära inlägg