Blog Tour Award

05:41

Herregud, det är lönedag! Min ekonomiskt sett hårdaste månad sen jag flyttade hemifrån är äntligen slut! I övrigt har det inte hänt speciellt mycket spännande den här veckan... Jag hade planerat att skriva inlägg som inte blev av. Jag har lagt undan en Marvel-tröja på jobbet. Jag ska se Ant-Man ikväll. Typ Så. Klart slut. Jobbar och sliter på i övrigt.

Jag blev taggad av Nelly att göra den här, och tänkte det är kul att prata lite mer om hur den här bloggen blir till och varför. Kommer dock inte följa reglerna och tagga vidare, så det får ni leva med :)

How does my work differ from others in my genre?
Oj, den här frågan är jättesvår. Jag tänker att mina inlägg innehåller lite mer samhälleliga analyser snarare än bara rena åsikter, vilket väl är helt naturligt, eftersom det inte är så många andra bloggare som är litteraturvetare. Och eftersom det är ett stort intresse för mig att skriva om sånt - så pass att jag till och med vill jobba med det. Jag vet inte om jag har rätt eller inte, men upplever också att jag kanske är lite mer personlig - dels eftersom jag är ganska öppen med min ångest och tycker att det är viktigt att prata om. Tänker att båda dessa saker kan ju vara både bra och dåligt.

How does my writing/creative process work?

Just nu krävs det ytterst små saker för att sätta igång min skrivprocess (herregud, har sånt idéflow atm att det nästan är löjligt. Att faktiskt sätta sig ner och göra något av idéerna känns desto svårare). Den brukar för det mesta se ut såhär: Jag fångas av en tanke som blir en rubrik till ett inlägg. Då skapar jag ett utkast med den rubriken, kanske skriver en liten kommentar om vilken händelse i vilken bok som fick mig att tänka på det hela. Ibland börjar jag skriva på en gång, men för det mesta brukar det dröja några dagar. Speciellt om det är inlägg som jag behöver samla fler intryck till, eller fundera mer över. Just nu har jag till exempel ett som legat sen i mars och som jag fortfarande samlar litteraturstöd till + en som legat sen i måndags ungefär av samma anledning. Eller alltså, det är ju inte de enda inlägg jag har liggande som är oskrivna, men bara för att visa på hur olika det kan vara. Efter att ett inlägg blir färdigskrivet brukar jag OFTAST kasta ut det senast en vecka senare, men det kan vara helt galet olika det med.

När jag får en idé till ett inlägg brukar jag också rätt ofta börja formulera meningar i huvudet. Det kan jag gå runt och göra i flera dagar, bara jobba på enstaka formuleringar. Så gör jag också när jag har viktiga saker att säga till folk, och ofta slutar jag inte formulera förrän jag skickat iväg det. Ibland måste jag skicka iväg saker bara för att det ska stop bugging me och så att jag kan tänka på något annat. 

Why do I write or create what I do?
För att få utlopp för alla ord och tankar jag har inuti mig. Det här märker nog också mina vänner, men jag har väl ett i grunden narcissistiskt drag som gör att jag måste meddela mig med någon nästan hela tiden och ibland helt onödiga saker. Jag brukar tänka på det lite som en form av tourettes (fast inte på riktigt då, vill inte trampa någon som faktiskt har tourettes på riktigt på tårna), att jag har väldigt svårt för att hålla inne med saker jag reflekterar över eller får några som helst känsloutbrott över (vilket jag får ofta, eftersom jag dessutom är sjukt svartvit...).

What I’m working on at the moment?
Att inte svamla för mycket. Beundrar folk som kan fatta sig kort, för att för mig är det totalt omöjligt. Och en boklista liknande den om ångest - fast på ett annat tema. Mer tänker jag inte säga förrän den är klar :)

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Etiketter

2:a VK 30 dagar A-Ö-boktaggen analys apokalyps att växa upp barn biografi Bokbloggsjerka Bokmässan 2014 boktips Böcker jag minns citat dagbok David Levithan Deliriumtrilogin design Divergent djurrätt droger drömmar dystopi döden Engelsfors-trilogin fakta fantasy/sf favoriter feminism film filosofi Finast i bokhyllan framtiden Fredagssvammel funderingar genus grekisk mytologi gråtvarning Harrow County Harry Potter Haruki Murakami hbtq hemlöshet historia humor Hungerspelen hänt på riktigt Ingrid Olsson intervju Jag är såld på Jandy Nelson jobba i bokhandel John Ajvide Lindqvist Joyce Carol Oates Kane-krönikan Kaosutmaningen 2015 katastrof klass klassiker Korpringarna krig kriminalitet Kurs i Biblioteksvett kärlek Lauren Oliver Legendtrilogin Leigh Bardugo listor litteraturvetenskap Lunar Chronicles lyssna Läser just nu magi magisteruppsats makt Marie Lu mat Melina Marchetta Miss Peregrine's Peculiar Children Mistborn mitt i-utvärdering mobbing mode musik mytologi Neil Gaiman Nick Hornby nordisk mytologi noveller Nytt i bokhyllan Olympens hjältar om mig omslag Patrik Lundberg PAX Percy Jackson Philip Pullman poddar politik psykisk sjukdom på engelska på svenska Rainbow Rowell Ransom Riggs rasifiering recension religion och existens Rick Riordan robotar rymden sagor samhällskritik sammanfattning serier sex Siri Pettersen skriva skriverier skräck språk Star Wars Stephen King Stockholm superkrafter syskon TBR The Grisha thriller Throwback Thursday Top Ten Tuesday true crime tv-serier Twilight ungdomar som får ligga ungdomar/YA utgivning utmaningar vampyrer Veronica Roth videoblogg vill läsa vuxna vänskap zombier ångest ångesthantering övernaturligt övervikt övrigt

Instagram

Populära inlägg