Allvarligt & Besvikelse

05:58

Tjoho, det här är det sista ni hör av mig innan jag åker till Barcelona! MEN det kommer inte vara helt tyst här, jag har förstås tidsinställt inlägg för hela veckan, så ni behöver ICKE oroa er!

Nu är det äntligen dags för att kicka igång A-Ö-boktaggen som jag blev taggad av Nelly att göra. Först ut är naturligtvis A och B!

A - Allvarlig. En bok du tog på allvar.

En bok som tog upp allvarliga ämnen. Du läste den för underhållning, men tog den på allvar.


Lite tänker jag att alla bra böcker gör det här - alltså har ett underhållande plan, men också ett som sätter igång tankeverksamheten. Men jag tänker ju förstås på några som gjorde det speciellt bra. Rainbow Rowell har ju visat sig vara en mästare på att plocka upp psykisk sjukdom - vilket hon ju gör i både Fangirl och Eleanor & Park. Jag tänker också på Vi är alla helt utom oss, som ju på ett helt fantastiskt sätt lyckas väva in en djurrättslig synvinkel i berättelsen.


B - Besvikelse. En bok som inte levde upp till dina förväntningar.

Du såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Anledningen spelar ingen roll. Men det slutade som en stor besvikelse.


Kan ju tycka att jag börjar bli tjatig, men vi tar det igen: Odinsbarn. Kära Korpringarna, bli helt mirakulöst bättre. Tack. Också Asylum av Madeleine Roux. Hade önskat mig mer Miss P-stämning av denna. Och Röd som blod. Har inte ens bemödat mig med att fortsätta läsa serien pga icke intresserad.


Du kanske också gillar

0 kommentarer

Instagram

Populära inlägg